SEGRE

Creado:

Actualizado:

Tal com vam dir el mateix dia del Congrés Fundacional, fa menys d’un mes a Juneda, des d’Impulsem Lleida creiem que el Govern hi ha de ser per ajudar i fer-nos la vida millor. Malauradament, la realitat ens desmenteix: la política catalana avui només es mou per la lluita pel poder. Sense projecte i sense horitzó.

Les darreres setmanes hem guardat un silenci respectuós davant l’espectacle poc edificant del Joc de trons de baixa qualitat en què ha transitat la política catalana.Un joc –irresponsable– de les cadires per part dels partits al Govern, quan les persones, les famílies, les empreses i la societat i el país en general estan vivint un període d’incertesa i angoixa davant de l’augment del cost de l’energia i les primeres matèries i l’increment de preus desbocat de la vida.El, Govern en comptes d’ajudar i fer la vida més fàcil a les persones, les famílies i les empreses, es dedica a fer política de retrets, plens de ressentiment i malfiances, demostrant la baixa qualitat de la governança del país i el moment de bloqueig que vivim. Amb aquests actors no hi ha futur possible.El Govern i el Parlament són joguines en mans dels partits per a les seves batalletes que només tenen l’objectiu d’ocupar espais de poder, mentre el Govern és absent davant de les dificultats de famílies, sectors i comarques. Ningú s’estranya ja de la distància abismal –que segueix creixent– entre ciutadania i institucions i governs.

És des d’aquesta mirada respectuosa i amb voluntat de servei que ens sorprèn positivament el concepte de la “Catalunya sencera” com a capteniment del president Aragonès i del nou Govern del país –a qui reconeixem tota la legitimitat que li correspon–.Avui parlar de la Catalunya sencera com a nova etapa és admetre com a vàlid l’oblit i l’abandó de les inversions, els recursos i els pressupostos i de projectes que pateixen les comarques de Lleida i el Pirineu de les darreres dècades i que ens han portat a un despoblament accelerat de les nostres comarques.Impulsem Lleida ha emergit com a espai i moviment polític per contrarestar aquesta situació. No volem fer més memorials de greuges ni lamentar-nos. Passem a l’acció.

Davant l’abandó i l’oblit de les nostres comarques per la totalitat dels partits polítics tradicionals, naixem per canviar la nostra història, el nostre orgull i la nostra autoestima: som futur, som dignitat.Per això ens posem a disposició del president de la Generalitat de Catalunya i de l’executiu perquè conegui i comprengui sobre el terreny la realitat i complexitats de les nostres comarques, per encertar en el diagnòstic real d’aquesta Catalunya de dues velocitats, una de les quals es mor lentament. I posar-hi solucions.Impulsem Lleida som un conjunt de 100 líders municipals –alcaldesses, alcaldes, caps de llista, regidores i regidors–. Tenim experiència de bon govern.

Tenim projecte. Tenim equips d’alta qualitat humana i estem preparats per acompanyar els sectors econòmics i socials en la reconstrucció de les nostres comarques. President, la Catalunya sencera no serà si es continua girant l’esquena a les nostres comarques.

Tenim iniciativa, talent i capacitat per retornar el futur i la dignitat a les nostres comarques i municipis. Cal sumar complicitats i començar a assentar les bases d’una Catalunya sencera real que permeti a les famílies i empreses lleidatanes i del Pirineu a mirar el futur amb més confiança.Celebrem que el nou govern abandoni la ficció, el maximalisme, les baralles internes, la puresa –que assenyala traïdors i ens fa cada cop més petits, abandona les institucions quan la ciutadania més necessita i espera respostes– i es proposi obrir un nou temps i una nova manera de fer tot, recuperant el temps perdut. Impulsem Lleida també vol ajudar i sumar per fer bona feina.

Les comarques de Lleida i el Pirineu i els seus actors socials i econòmics volen ser els principals protagonistes d’aquesta etapa. Nosaltres també som part de la Catalunya sencera!Deia Benedetti: “Feu allò correcte, sobretot quan ningú estigui mirant. Es diu integritat.” Doncs això, defensar les nostres comarques i municipis, els nostres sectors econòmics i socials, les famílies i la pagesia, la lluita contra el canvi climàtic i la generació d’energies renovables, la lluita contra el despoblament és integritat.

tracking