SEGRE
M’estimo una Lleida verda

M’estimo una Lleida verdaSEGRE

Creado:

Actualizado:

La Lleida verda és el model de ciutat pel qual apostem. M’estimo una ciutat de Lleida sostenible, que preservi l’Horta com a principal pulmó i que alhora tingui la capacitat d’impulsar-la com a rebost de l’alimentació saludable. L’Horta, com el riu, és un espai privilegiat, ple d’atractiu que cal conservar.

L’Horta també té potencial per ser promocionada econòmicament, tot respectant la seva singularitat i la seva capacitat productora. Vull una Horta en què es reconegui la incansable i tenaç feina dels seus pagesos i pageses i que al mateix temps doni valor afegit als seus productes de proximitat. Aquest dilluns, en què es commemora el Dia Internacional per la Lluita Contra el Canvi Climàtic, posem en valor l’Horta.

Lleida té un important repte al davant que passa per assolir una reducció del 40% de les emissions de CO2 el 2030 i l’Horta, sense oblidar les accions a seguir dins de l’espai pròpiament urbanitzat, té la clau de l’èxit. El futur de l’Horta passa per preservar-la i alhora impulsar-la a través d’un model competitiu compatible amb nous actius industrials que no agredeixin el territori, que la dotin de llocs de treball de qualitat i accentuant el seu valor afegit i ambiental. Es pot avançar en una Lleida més verda, que protegeixi l’embolcall verd de l’Horta, i paral·lelament avançar en un model econòmic que doni l’espai per créixer les pimes, així com la indústria.Tanmateix, ens preguntem si es pot preservar l’Horta i contribuir a combatre el canvi climàtic destruint les seves terres cultivables i posant en risc la continuïtat de les activitats agrícoles i ramaderes.

Es pot avançar en una Lleida més verda i saludable volent-se carregar la feina al camp, primordial per abastir-nos d’aliments i per garantir la preservació dels nostres camps? Es pot avançar en una Lleida més sostenible mentre el govern municipal i la Generalitat fan un Alcarràs a la partida de Grealó-Quatre Pilans volent-se carregar 680 ha de l’Horta? L’hi preguntem al padrí Rogelio si així es pot avançar o no?El PSC té un model que aposta per avançar en una Lleida més verda, que preserva l’essència de l’Horta i que alhora busca l’espai perquè evolucioni i es modernitzi gràcies a la transformació digital i les noves tecnologies. Volem que els productes de l’Horta es comercialitzin amb més agilitat i volem impulsar els espais d’investigació que permetin les activitats agrícoles evolucionar i, al mateix temps, modernitzar-se. Per assolir-ho, disposem d’un cercle format pel talent i l’esforç que ens aporten les agricultores i els agricultors, el Parc Científic, l’IRTA i Agrotecnio, i que es tanca amb el polígon industrial de Torreblanca, tal com es va concebre inicialment, i pel qual vam apostar els governs socialistes, amb l’objectiu de fer de Lleida un pol de la producció agroalimentària d’alt valor afegit.

I alhora, què proposem perquè les empreses d’altres sectors vulguin créixer, invertir i implantar-se a Lleida? Per això plantegem ampliar el Polígon del Segre fins a Alcoletge, fet que aportaria més sòl industrial, una proposta que compta amb un consens social i que no amenaça ni l’entorn ni les activitats agrícoles. Som conscients que hem de generar empatia per a les empreses que volen crear més oportunitats a la ciutat de Lleida, generar riquesa i impulsar llocs de treball. Dotar-les de l’espai necessari per créixer és compatible amb mesures que vagin a favor de preservar l’entorn i fer de Lleida una ciutat més verda.El bipartit d’ERC i Junts encara ens ha d’aclarir, però, quines són les seves intencions amb la preservació de l’Horta i la lluita contra el canvi climàtic.

Anem endavant o anem endarrere? Decisions com la de no reposar el carregador de vehicles elèctrics al Campus de Cappont, incrementar en fins a un 900% la mobilitat al Carrer Príncep de Viana per la construcció de la nova estació d’autobusos o sobrecarregar la mobilitat a Ciutat Jardí van en la línia de combatre la reducció de les emissions i lluita contra el canvi climàtic? El govern municipal d’ERC i Junts no té model per fer de Lleida una ciutat més verda.

tracking