SEGRE
Una Lleida segura

Una Lleida seguraSEGRE

Creado:

Actualizado:

Les polítiques sobre seguretat i civisme formen part també de la gestió del dia a dia de la ciutat de Lleida. La seguretat és un dret de les lleidatanes i lleidatans perquè, si ens sentim més segures i segurs, ens sentim més lliures. I de seguretat, com moltes altres qüestions del dia a dia de la ciutat de Lleida, cal parlar-ne, des del rigor i la responsabilitat, allunyats de les estridències, i sobretot amb propostes que ens permetin avançar en un model que ens permeti assegurar i garantir la convivència a la nostra ciutat.

La seguretat s’ha de basar alhora en un model que prioritzi l’empatia i la proximitat, amb un cos de la Guàrdia Urbana empoderat, que disposi dels recursos humans i tecnològics necessaris i que tingui una relació de tu a tu i de confiança amb la ciutadania. Per això, hem presentat un decàleg de mesures concretes, que han de configurar un pla integral de seguretat que prioritzi la prevenció, la coordinació i la cooperació. Davant de l’absència de model per part del govern municipal de la Paeria, el PSC ha presentat propostes que van en la línia d’incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana fins als 250, dotar-la de les eines de formació i els mitjans tecnològics necessaris, fer participar els agents activament en la vida quotidiana de la ciutat, amb patrulles a peu als carrers i als barris, crear una divisió específica de l’Horta, dins del mateix cos, per gestionar i aprofundir en la gestió de la seguretat de l’anella verda que envolta la ciutat, que té 19.000 hectàrees i una població de més de 5.000 persones distribuïdes de manera més dispersa, un Pla per al Civisme, projectar la carrera dels agents cívics i ampliar el nombre de punts lila a la ciutat de Lleida en la celebració de festes i esdeveniments que tenen lloc a la ciutat per atendre i prevenir possibles casos d’agressions masclistes.Per avançar en un model de seguretat proper i efectiu, també cal conèixer de quins recursos disposen els Mossos d’Esquadra.

Després d’haver insistit durant mesos, per fi ens han esclarit que a finals d’any s’incorporaran 16 agents nous a la ciutat de Lleida, però encara seguim sense conèixer les intencions que té el conseller d’Interior, que recentment va anunciar la creació d’una nova comissaria al Centre Històric sense concretar-ne el pressupost i el calendari de les obres. N’estem cansats d’escoltar anuncis bluf i de pocs fets que al final acaben generant desconcert i estupor, tal com va passar amb unes afirmacions del senyor Pueyo, que va arribar a assegurar que la Guàrdia Urbana arribaria als 256 efectius, cosa que va provocar que el mateix sindicat Asigull sortís al pas per desmentir aquesta xifra, reduint-la fins als 237. L’alcalde de Lleida, que és el màxim responsable de la seguretat a la ciutat de Lleida, hauria de conèixer de quants agents disposa.Avançar en un model de seguretat proper i efectiu també vol dir que cal escoltar les inquietuds que té la ciutadania i conèixer la realitat.

Un 35% dels enquestats pel PSC situen la seguretat com el principal problema a la ciutat de Lleida. Perquè la ciutadania se senti a prop dels cossos de seguretat i de les administracions, també cal repensar la gestió del servei d’emergències 112. En aquest sentit, hem proposat recentralitzar-lo per tal que les atencions telefòniques es tornin a fer a Lleida, la qual cosa permetria reaccionar amb una major rapidesa, efectivitat, coordinació i eficàcia, ja que actualment es produeixen confusions i actuacions ambigües per la distància i el desconeixement del territori de Lleida.Vull agrair la tasca encomiable i extraordinària que fan els tècnics i els agents dels cossos de seguretat que vetllen per l’atenció ciutadana a Lleida.

Per avançar en una Lleida més segura per a la ciutadania cal un model amb concrecions i per això també cal que el govern municipal i la Generalitat es posin a treballar. A l’últim ple de la Paeria vam tornar a defensar la necessitat d’abordar un pla de seguretat per a la ciutat de Lleida i el més sorprenent és que Junts hi va votar en contra.

tracking