SEGRE
Què fem amb el Principal?

Què fem amb el Principal?SEGRE

Creado:

Actualizado:

Les Festes de Nadal s’acosten a la ciutat de Lleida sense que el govern municipal del senyor Pueyo tiri endavant un pla turístic i comercial per atreure l’arribada de visitants. A hores d’ara, desconeixem quina estratègia té el bipartit d’ERC i Junts per impulsar l’economia de la nostra ciutat a través dels nostres puntals com el comerç, la restauració, el turisme i la promoció cultural i patrimonial. Ens temem, una vegada més, que el bipartit d’ERC i Junts ho acabi fiant tot a la improvisació.

Segons els estudis realitzats, Lleida només reté el 33% del total de compres que fan els 450.000 residents dels municipis que es troben en la zona d’influència de la nostra ciutat. Davant d’això, quina estratègia té el senyor Pueyo per fer evolucionar el comerç i la restauració, que suposen més de 950 milions d’euros del Valor Afegit Brut (VAB) –un indicador similar al del PIB–? Quins són els plans de promoció, de màrqueting i d’imatge per posicionar la ciutat de Lleida? La realitat és que no sentim a parlar d’iniciatives per promocionar els comerços de proximitat als barris ni tampoc per avançar en l’especialització de la compravenda de productes a l’Eix Comercial. Sempre hem defensat que el comerç de proximitat i d’especialitat s’ha d’ubicar en espais urbans.

En aquest sentit, vull posar èmfasi en l’evolució i la progressió de la Zona Alta, que està en auge i que creiem que pot guanyar atracció comercial amb mesures que fomentin aquest acompanyament, com ara impulsant el Mercat de Fleming.Sempre hem defensat que el comerç de proximitat i especialitzat s’ha d’ubicar en espais urbans facilitant la implantació de mitjanes superfícies. Aquesta mesura ja està prevista al POUM que l’actual govern municipal té paralitzat. Una altra via per potenciar l’Eix Comercial és repensar i avançar en l’aprofitament d’espais com el Teatre Principal, l’antic cinema Granados, el solar dels Mercedaris del Carrer Sant Antoni o l’espai de les termes de Remolins.

Des del govern municipal s’ha parlat amb els propietaris d’aquests espais per impulsar projectes d’innovació comercial, turística o cultural? Què farem amb el Teatre Principal? Per tal que el comerç i la restauració es beneficiïn d’aquests plans de promoció, cal avançar en termes de qualitat urbana per tal de fer els carrers més amables, més verds, on la gent se senti a gust, promocionar l’oferta cultural així com facilitar desplaçaments cap a Lleida i dins de Lleida, a través de pàrquings dissuasius, posar en marxa un sistema de busos llançadora i avançar amb un Pla de Rodalies de Lleida. És molt difícil tapar la fuga comercial que té actualment Lleida sense cap pla de promoció, ni de màrqueting ni d’imatge de la ciutat. És insòlit, per exemple, que no es facin campanyes per atreure compradors a la Franja, ni tampoc campanyes d’atracció turística ni culturals.

Seguim sense conèixer quines són les propostes i les solucions del bipartit d’ERC i Junts per aturar aquesta fuga comercial. Falten cinc mesos.

tracking