SEGRE
La transformació ja ha començat

La transformació ja ha començatSEGRE

Creado:

Actualizado:

Consens, diàleg, cooperació i agendes compartides. La política és això per molt que sovint s’escenifiqui el contrari i la política en plural, d’amplis acords, serveix per transformar un país sencer i això és el que toca ara. Gràcies a paraules clau com aquestes i després d’uns mesos de treball dur i intens, tenim pressupostos.

Abans d’entrar a fer una valoració dels efectes directes d’aquests pressupostos sobre la vegueria de Lleida, vull subratllar, doncs, el com s’ha treballat per arribar a consensos determinants per impulsar les transformacions necessàries per construir la Catalunya del futur. Aquest ampli consens, que surt fora del Parlament i que s’ha gestat de la mà de les entitats i els representants del món cultural, social, cívic i econòmic, dona un valor afegit al resultat final obtingut. Aquesta manera de treballar i d’arribar a acords és un exemple de la implantació d’agendes compartides que permeten avançar de manera decidida per assolir objectius comuns.

A la vegueria de Lleida ja fa tres anys que treballem amb una agenda compartida entre les administracions (Generalitat, Diputació i Ajuntament de Lleida), la Universitat i els agents econòmics i socials del nostre territori. Tenim un objectiu comú: demostrar que Lleida és una terra d’oportunitats. Es tracta d’un espai de treball en què es prioritza arribar a acords per aprofitar aquest moment ple d’oportunitats i es posa en valor tots els recursos dels quals disposem per avançar en la transformació social, econòmica i verda de les terres de Lleida.

“Tenim un objectiu comú: /demostrar que Lleida / és una terra d’oportunitats.”I ara, amb els pressupostos del Govern de la Generalitat, posarem a disposició del territori recursos econòmics que ens permetran avançar en la gran transformació que ens cal fer. Quan parlem d’inversions, pensem en infraestructures (carreteres, trens, regadiu), equipaments (educació, salut, serveis socials).. Aquestes inversions són les que han d’ajudar a millorar l’equilibri territorial per oferir totes les oportunitats a tota la ciutadania de la vegueria.

I aquests pressupostos ho contemplen amb 140 milions d’euros destinats a millores en mobilitat, desplegament de fibra òptica, nous equipaments educatius, millores als centres hospitalaris...A banda de les inversions, cal remarcar la gran importància dels 17 milions d’euros destinats al contracte programa de drets socials amb els ens locals, les bestretes del PUOSC, els 10,1 milions del Fons de Cooperació Local per millorar el funcionament dels ajuntaments i els gairebé 3 milions d’euros adreçats a la transformació feminista. Aquests projectes es poden traduir en inversions directes per a les persones.Pel que fa a la transformació verda, hi haurà una part important del pressupost dedicada a la producció agrària sostenible i circular; i també una partida per desplegar l’Agenda rural i garantir la cohesió territorial, un dels grans reptes de la nostra vegueria. En definitiva, uns comptes amb un ampli consens polític i social que ens permeten afrontar el context econòmic, social i ambiental fent avançar el país, sense deixar ningú enrere.Lleida és terra d’oportunitats.

La transformació ja ha començat.

tracking