SEGRE

COLABORACIÓN

Uns pressupostos per impulsar Lleida endavant

Vilalta y Aragonès –centro– en el congreso de ERC en Lleida.

Vilalta y Aragonès –centro– en el congreso de ERC en Lleida.AMADO FORROLLA

Creado:

Actualizado:

Catalunya necessita pressupostos i Catalunya tindrà pressupostos. És més, per al territori lleidatà i pirinenc aquests pressupostos del 2023 signifiquen un salt endavant i seguir fent possible la terra d’oportunitats que som i volem ser. Estem parlant d’una inversió territorialitzada de més de 189 milions d’euros per a la circumscripció de Lleida, un 16% més que el 2022.

Però sobretot estem parlant de projectes per construir una vida millor: més salut amb el bloc quirúrgic de l’Hospital Arnau de Vilanova, les obres del Santa Maria, l’Hospital del Pallars i el Nou Hospital comarcal de l’Alt Urgell, o el CAP d’Almenar; més educació amb nous centres educatius i millores en d’altres com els del Poal, Albesa, el Palau d’Anglesola, Vilanova de Bellpuig, Mollerussa, Balaguer, Lleida i Vielha; més indústria i més empresa amb les inversions en polígons industrials de Lleida, Tàrrega, Bell-lloc i Organyà, així com la inversió a la Fira de Lleida. Estem parlant de projectes de mobilitat com les noves estacions d’autobusos a Lleida i Tàrrega, les obres de millora a la línia de la Pobla, o l’Eix transversal de Ponent per unir Torrebesses amb Granyena, el Cogul i Castelldans, així com les millores a la C-14, la C-18 i l’articulació de vies ciclistes especialment a la zona dels Pallars. Fem referència a les grans inversions en regadius com la del Segarra-Garrigues i la modernització del Canal d’Urgell i del de Pinyana; als recursos per seguir consolidant els aeroports d’Alguaire i la Seu; a la millora de les estacions d’esquí d’Espot, Port Ainé i Boí Taüll; o als nous equipaments com la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mollerussa o l’Alberg de temporers de Lleida.

Perquè no són només xifres. És tot una declaració d’intencions. És una clara vocació de servir la gent en el dia a dia, de transformar la realitat i construir un país millor.

Això és el que ens mou a la gent d’Esquerra Republicana i el que fa el Govern de la Generalitat de Catalunya encapçalat pel President Pere Aragonès: esdevenir útils i fer que les coses passin, des del sentit de la responsabilitat i posant sempre al capdavant els interessos col·lectius. Quedar-se enrocat en el tot o res, o defensar el quan pitjor millor, és un mal negoci per a tothom. Per això a nosaltres no ens trobaran en aquestes actituds.

En trobaran en l’esforç i la perseverança de defensar els interessos de Lleida, de les nostres meravelloses comarques, i de Catalunya, i caminar cap a una República Catalana amb justícia social, drets, llibertats i oportunitats per a tothom. En moments d’incertesa i complexitat som capaços d’aportar solucions i de ser útils. I de fer-ho construint acords parlamentaris, sí, però també generant complicitats socials, com hem fet amb els sindicats, les patronals, el tercer sector social o l’àmbit cultural.

Tenim ja en tràmit al Parlament de Catalunya uns pressupostos amb una xifra rècord, 41.000 milions d’euros, uns 3.800 milions d’euros més que l’any passat i que incideixen en activar un escut social i econòmic, reforçant l’estat del benestar, com ho demostren els més de 1.200 milions per al sistema sanitari, especialment per reforçar l’atenció primària, o els 140 milions per reduir les llistes d’espera a la meitat. Uns pressupostos que incideixen en accelerar la transició verda amb la posada en marxa de l’energètica pública; i que fan èmfasi en la transformació feminista així com en promoure la prosperitat compartida amb el desplegament de la fibra òptica per esdevenir un país en xarxa.Sense cap mena de dubte, disposar dels nous pressupostos és una gran notícia per al país, per a les nostres terres, amb les inversions més altes per habitant, i per seguir impulsant Lleida i el Pirineu cap endavant.

tracking