COLABORACIÓN
Volem una Lleida endreçada? La resposta és sí
La ciutat de Lleida ha d’avançar en una major qualitat urbana per gaudir d’un major benestar. Les ciutats evolucionen d’acord amb les necessitats que tenen les veïnes i els veïns i per materialitzar-ho, fa falta tenir una escolta activa i fer les inversions oportunes per disposar de més habitatge, per desplaçar-nos amb major comoditat, per gaudir de l’oci i de les relacions socials, per disposar d’una òptima atenció en serveis bàsics com l’educació i la sanitat, per generar oportunitats i atreure el talent, per sentir-nos més segures i segurs, per tenir llum als carrers, així com per generar entorns amables, nets i endreçats, que ens permetin gaudir de la nostra ciutat. Durant aquest mandat del govern municipal de Miquel Pueyo hem assistit a una falta d’inversions per garantir el bon estat dels carrers i dels espais que té la nostra ciutat, la qual cosa es reflecteix en importants mancances de manteniment als carrers, parcs o jardins.
Des d’aquí vull fer un especial agraïment als i les professionals que treballen cada dia en les diferents brigades municipals i en el centre de treball especial municipal, que fan una feina incansable per tenir els nostres espais en bon estat amb els recursos que tenen. Si a la ciutat de Lleida hi ha mancances en el manteniment dels espais públics, si hi ha carrers foscos i si falten més de 2.800 arbres per plantar és responsabilitat del govern municipal de Miquel Pueyo i també de Toni Postius, que s’amaga sota la taula per evitar la crítica ciutadana. En aquests quatre anys, malgrat haver defensat la necessitat d’incrementar les inversions i fer una aposta decidida per reforçar i dotar de suficients recursos els nostres serveis públics, no se’ns ha fet cas.Ara, a dos mesos de les eleccions tot és corre, corre, corre i farem, farem, farem.
En quatre anys, no s’han planificat les inversions necessàries per al correcte manteniment de les zones verdes a tota la ciutat. Hi ha coses a millorar, com ara avançar a l’hora de modernitzar els regs dels espais verds per gestionar l’aigua d’una manera més òptima i controlar les plagues que es produeixen a l’entorn de l’aigua. Una acció que, per exemple, es podria implantar a la zona del Riu, que els i les socialistes volem potenciar com un espai de trobada per a les lleidatanes i lleidatans, amb activitats de gaudi i lúdiques, en què els joves, les famílies i les persones grans puguin venir a fer-hi activitats.
Tenir els espais endreçats, amb els arbres i les plantes en bon estat, contribueix al fet que puguem gaudir d’un major confort i de benestar, ja que aquests indrets actuen com a refugis climàtics davant les altes temperatures que es donen a la nostra ciutat i com a espais de socialització, on busquem sovint la desconnexió i on ens relacionem. També és necessari ressaltar que el manteniment dels nostres carrers, dels nostres parcs i dels nostres jardins depèn tant de les inversions necessàries com del civisme. Per això, entre totes i tots, cal que ens respectem, que ens entenguem i que ens tinguem en compte per tenir els nostres espais ben conservats.
Tots tenim el dret de gaudir-los en bones condicions. Per això, també volem impulsar un Pla per al Civisme, que ja vam proposar a l’inici del mandat al govern municipal de Miquel Pueyo i que, per cert, va rebutjar. Per disposar d’una Lleida més verda, més saludable i de major qualitat urbana, també cal avançar en una Lleida més cívica.
Volem fer de Lleida una ciutat més amable, amb nous corredors verds per a la pràctica dels hàbits de vida saludables, amb espais més segurs, accessibles, còmodes i agradables, que tinguin un impacte positiu en el benestar de les persones. I per això, fa falta prendre decisions i posar els recursos necessaris perquè es faci realitat. Això és el que farem a partir del maig si la ciutadania ens fa confiança.
Volem fer de Lleida una ciutat amb major qualitat urbana.