SEGRE

COLABORACIÓN

La Setmana Santa, patrimoni immaterial de Lleida

La Setmana Santa, patrimoni immaterial de Lleida

La Setmana Santa, patrimoni immaterial de LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

som a les portes dels actes de la Setmana Santa, que encetem aquest Diumenge de Rams amb el pas de la Somereta i la processó de la Verge dels Dolors. Els actes, marcats per l’emoció, la solemnitat de les desfilades i l’expectació que es genera al voltant del pas, formen part del nostre patrimoni immaterial i del nostre imaginari col·lectiu. Durant aquests dies, la ciutat de Lleida també vibra gràcies a la conjunció de la tasca que duen a terme les congregacions, les confraries i les entitats i la implicació de les ciutadanes i dels ciutadans que surten als carrers.

En aquests dies, destaquem la feina i la dedicació que les congregacions i les confraries han dut a terme al llarg de l’any, i que generen una gran expectativa per l’alt nivell de creativitat i d’imaginació en el transcurs dels actes. Per això, vull traslladar el meu agraïment per la tasca que fan a l’hora de contribuir a la divulgació de les nostres tradicions, les quals compten una implicació molt important de les veïnes i dels veïns. Vull posar en valor el nostre patrimoni, que inclou totes les tradicions i una important riquesa artística, i que ens identifiquen com a lleidatanes i lleidatans perquè relaten, en definitiva, les nostres arrels i la nostra història.

Durant aquests dies, gràcies a la divulgació d’actes religiosos i culturals, Lleida també és més capital. La Setmana Santa també ens permet fer una petita pausa per estar amb els nostres, per reflexionar, per compartir, per divulgar la cultura popular i per estendre un missatge de pau, d’estima i de solidaritat. La Setmana Santa és font d’una gran riquesa i de diversitat, que inclou el reconeixement a l’expressió de la religiositat popular, dels rituals, dels valors tradicionals, dels oficis artesans i de les obres artístiques.

Els passos, la imaginació, la posada en escena, els relats, les olors, la música i la gastronomia tenen un gran valor simbòlic i artístic per a tots nosaltres i marquen la manera com transcorren els esdeveniments. Lleida també ha de brillar en la defensa de la cultura, de les tradicions i del patrimoni, i també ha d’estar oberta a les noves tendències, a la creativitat i a la innovació. Lleida és una ciutat on tothom té cabuda, on cadascú viu les festivitats a la seva manera, exercint els seus drets individuals, amb famílies que transmeten l’essència de la Setmana Santa d’una generació a una altra.

La Setmana Santa, que forma part del calendari turístic, també té un important impacte econòmic per a la ciutat. La Setmana Santa, que es desenvolupa en un clima general festiu, amb atractius culturals molt forts per al públic visitant, mobilitza milers de persones que es desplacen a les ciutats i també als pobles per retrobar-se amb les seves tradicions i les seves arrels. Desitjo que la ciutadania i els nostres visitants participin i gaudeixin d’aquests actes, que són una gran font de riquesa cultural, cívica i religiosa de Lleida, i que s’han construït gràcies a l’empenta i la implicació de molta gent.

Sou els protagonistes. Bona Setmana Santa i Bona Pasqua!

tracking