SEGRE

COLABORACIÓN

La teva salut, la nostra professió... no ens és igual

Creado:

Actualizado:

Per què serveixen els dies internacionals de…? Té algun valor o sentit dedicar un dia de l’any a un assumpte o un col·lectiu específic? Reclam, anècdota o necessitat? Quan celebrem el Dia Internacional de la Infermera, les infermeres lleidatanes ens reafirmem en el fet que és necessari centrar el focus de l’atenció de l’opinió pública, administrativa i política en la nostra realitat: la d’avui i, sobretot, i la del futur. Hem de fer una reflexió conjunta del que hem avançat, o no, respecte l’últim any, i creiem que cal exposar davant la societat tot el que és necessari per salvaguardar el més preuat de tot ésser humà, com és la seva salut. I les infermeres avisem perquè “no ens és igual” la salut de qualsevol persona, la del bebè o nen que vacunem, la de la dona que atenem i cuidem quan serà mare, la de l’adult hospitalitzat, la de la persona gran amb un problema de salut crònic… Milers de situacions en què les infermeres i infermers són essencials.Aquest 2023, lamentablement, arribem a la mateixa conclusió a la de la immensa majoria de la societat del nostre país: la situació del nostre sistema sanitari és molt millorable.

La raó és l’abandonament i precarietat que pateix per la manca d’interès i inacció de les administracions i partits polítics després de la pandèmia de la covid-19. La situació del sistema és molt preocupant: ciutadans pateixen esperes de mesos per intervencions, centres sanitaris absolutament desbordats, professionals saturats que volen, però no poden, atendre amb el temps i la dedicació que requereix qualsevol persona.SATSE Lleida expressem el nostre punt de vista sense resignació i decidits a canviar les coses, a lluitar per a aconseguir una nova sanitat ens que beneficiï a tots i totes, als pacients i la ciutadania i també als professionals.Avui, Dia Internacional de la Infermera, volem traslladar a administracions i partits polítics un missatge molt clar: Hem de millorar la salut, benestar integral i qualitat de vida del conjunt de la societat i, per a això, és necessària la millora de la realitat professional i laboral del col·lectiu sanitari que pot aconseguir-ho, que som les infermeres i infermers. No hi ha suficients infermeres, les que hi ha treballen en condicions que incideixen clarament en els pacients i en la salut de la població.

Les infermeres i infermers lleidatans no ho podem permetre perquè la salut de la població i la nostra professió… No ens és igual.

tracking