SEGRE

COLABORACIÓN

Grans i joves, la importància de compartir moments

Creado:

Actualizado:

La Fundació Catalunya La Pedrera acompanya les persones grans perquè tinguin un envelliment tan digne com sigui possible. Emmarcat en aquest repte, el 2013 es va posar en marxa el Programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS), adreçat a persones grans amb deteriorament cognitiu lleu i moderat. Acompanyem persones amb Alzheimer o d’altres demències, Parkinson, persones que han patit un ictus i/o que presenten problemes de memòria derivats de l’edat.

Aquest programa, que ofereix una intervenció integral i no farmacològica (cognitiva, física i relacional), es realitza a 21 centres arreu de Catalunya, entre els quals l’EspaiSocial de Lleida, i compta amb un equip de professionals qualificades: psicòlogues, neuropsicòlogues, fisioterapeutes i tècniques en diferents disciplines com musicoterapeutes o art terapeutes. A Lleida hi han passat més de 400 persones grans i les seves famílies al llarg d’aquests nou anys. Aquestes últimes són molt importants per a nosaltres, per això des de la Fundació els oferim suport, formació i acompanyament durant tot el temps que participen en el Programa. El voluntariat que acollim a l’EspaiSocial de Lleida s’estableix en el marc de les relacions intergeneracionals i comunitàries. Els estudiants d’ESO i Batxillerat, a través de les assignatures d’aprenentatge i servei, visiten l’espai, coneixen què fem i com treballem, i molts d’ells després s’engresquen a realitzar un voluntariat amb nosaltres.

Per a les persones grans és una oportunitat de compartir temps i espai amb els joves, que els aporten alegria i una visió diferent de la vida. És per això que des de la Fundació Catalunya La Pedrera encoratgem els joves, i els no tan joves, a compartir moments. Moments que perduraran al cor de les persones que comencen a tenir demència i també als de les persones que desinteressadament ofereixen un temps personal per acompanyar-les.Si voleu saber-ne més informació, no dubteu a acostar-vos a l’EspaiSocial de Lleida.

tracking