SEGRE

COLABORACIÓN

Lleida tindrà la millor estació d'autobusos de Catalunya

Lleida tindrà la millor estació d’autobusos de Catalunya

Lleida tindrà la millor estació d’autobusos de CatalunyaSEGRE

Creado:

Actualizado:

La nova estació d’autobusos de Lleida és un dels projectes estratègics més importants i necessaris per a la ciutat. Un projecte impulsat per l’equip de govern anterior que té la voluntat de projectar la Lleida del futur. Tant la nova estació d’autobusos com el Pla de l’Estació eren dos dels principals eixos del programa de Junts per Catalunya, llargament demanats, teixits amb visió de futur i pensant en la capitalitat d’una ciutat de la importància, de la grandària i de la situació geogràfica de Lleida.

Per això, des del nostre grup municipal considerem prioritari que puguin tirar endavant pel bé dels lleidatans i lleidatanes. És clar que queden coses a fer, però el camí està iniciat i hem de ser conscients que algunes oportunitats no tornaran a passar. Quan parlem de la futura estació d’autobusos, també hem de recordar l’antiga del carrer Saracíbar.

Una concessió de 50 anys, que es trobava en pèssimes condicions, víctima d’una deixadesa absoluta, sense comptar amb cap millora i un manteniment insuficient durant dècades. Davant d’aquest panorama, quan la concessió va vèncer a inicis del 2022, l’anterior govern va decidir invertir-hi 200.000 euros per condicionar-la mínimament, fins a la construcció d’una nova estació que fos adequada a les característiques i mida de la nostra ciutat.En aquest sentit, és de justícia destacar la feina feta per la regidoria d’Urbanisme encapçalada pel Toni Postius, i de la Generalitat de Catalunya, amb l’Isidre Gavín com a secretari de Mobilitat, que van tenir la visió de pensar en Lleida com la segona capital de Catalunya, i com a tal, mereixia un canvi pel que fa als equipaments, l’urbanisme, el comerç i les connexions dins i fora de la ciutat. La feina endegada des d’Urbanisme s’havia de completar amb un altre projecte estratègic per a la ciutat com és el polígon de Torreblanca i Quatre Pilans, que, sumat a la nova estació d’autobusos i el centre comercial del Pla de l’Estació, representa un canvi decisiu per Lleida.És evident que la ubicació projectada actualment és la que tècnicament resol de la millor manera totes aquestes necessitats, i per això, des de l’anterior govern municipal, juntament amb la Generalitat, s’ha estat treballant per fer-ho possible.

També hem de tenir en compte que la localització proposada per aquesta infraestructura permetrà els enllaços del territori amb els trens d’alta velocitat i mitjana distància.Amb tot plegat, des de Junts estem satisfets que l’actual equip de govern de la Paeria valori la feina feta pels seus predecessors i esperem que tots els projectes iniciats siguin valorats i puguin tirar endavant. Esperem que també sàpiga entendre que el nostre grup estarà sempre al seu costat a l’hora de defensar projectes estratègics per a la ciutat, amb l’objectiu de reivindicar Lleida com la segona capital de Catalunya. La ciutat no es pot permetre més retards en una infraestructura necessària per a tots els lleidatans i lleidatanes.

tracking