SEGRE

COLABORACIÓN

La cultura i la promoció de la ciutat, al centre

Creado:

Actualizado:

Una ciutat mitjana, ben ubicada geogràficament i estratègica, amb elements que la distingeixen com tenir el carrer comercial més llarg d’Europa o una activitat firal a l’alçada de les grans capitals europees. Això és Lleida i això és el que volem promocionar i posar en valor. La Lleida dinàmica de la qual vam parlar tot el mandat passat, que vam promocionar a la campanya electoral i que defensarem des de l’oposició aquest nou mandat, és una ciutat de petites i mitjanes empreses.

És una ciutat viva, que organitza fires, mercats i que dinamitza els seus principals eixos comercials. Una ciutat que aposta per un model comercial en què el comerç local tingui un protagonisme majúscul i on no té lloc cap centre comercial allunyat de la trama urbana.Aquest mateix cap de setmana, a la Zona Alta s’ha celebrat una nova edició del Mercat de les Rebaixes, a la plaça Ricard Vinyes i a molts dels establiments de la zona. En un dels comerços al qual vam poder entrar a saludar els propietaris i treballadors ens ho van dir clarament: necessitem que es revitalitzi el carrer Major, que s’uneixi amb el comerç de Noguerola-Estació, juntament amb una dinamització de la rambla Ferran.

Ho diuen els comerciants de la Zona Alta, de tot l’Eix Comercial, els comerços dels barris, de Noguerola-Estació. Ho diuen, també, les patronals: Pimec, la Cambra de Comerç, Fecom. Ho diuen perquè hi ha estudis que demostren que les grans construccions de centres comercials als afores de la ciutat acaben convertint-se en esquelets urbanístics un cop ja s’han desertitzat les àrees comercials urbanes.

No volem que això passi a Lleida.És per això que, ara des de l’oposició, el grup municipal d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida treballarà perquè el Pla de l’Estació es continuï desenvolupant. Nosaltres el vam desencallar després de més de 20 anys d’estar tancat en un calaix i no permetrem que ara el PSC el torni a deixar oblidat. Havíem iniciat les converses amb Adif, comptàvem amb la complicitat dels principals agents comercials de la zona i de la ciutat i teníem la voluntat política de fer-ho realitat.

Restarem amatents, fiscalitzant qualsevol decisió o pas en fals que faci l’actual govern sobre el tema.I una ciutat viva i dinàmica és una ciutat que posa la cultura al centre. Ben aviat s’inaugurarà el Museu Morera, una acció més del #LlegatRepublicà que no podem deixar de recordar. El nou museu d’art de la ciutat de Lleida serà un actor més en la revitalització de la rambla Ferran i de tota la zona de l’estació; serà un escenari més en el recorregut històric i cultural de la nostra estimada ciutat.Des d’Esquerra Republicana vetllarem perquè la cultura continuï sent una de les principals eines de cohesió i impuls social, perquè tothom hi tingui accés lliure i universal.

I de la mà de la cultura, el turisme i la promoció de la nostra ciutat. Lleida és una ciutat amb una activitat turística creixent, que només es pot entendre si és creant sinergies amb el territori. Cal que les activitats turístiques siguin respectuoses amb el territori i que els seus usos no vagin en cap cas en detriment de la convivència de la població.

Per això, apostem per un model turístic responsable, sostenible i que pugui aportar valor afegit al conjunt del municipi.Cal que la Paeria garanteixi que el teixit empresarial local sigui com a mínim copartícip d’aquest desenvolupament turístic que necessita la ciutat i que, per tant, els projectes tinguin un valor afegit real per al conjunt dels residents. De res serveix el disseny de grans projectes si aquests viuen d’esquena al municipi i només en comparteixen les externalitats negatives. Per tot això, el turisme i les polítiques de promoció de la ciutat han de ser una aposta transversal de ciutat.Ara des de l’oposició, però amb el mateix sentit de ciutat i amb la mateixa coherència política que hem demostrat els 4 anys que hem governat aquesta ciutat, defensarem els interessos dels nostres veïns i veïnes, dels nostres comerços i de la nostra ciutat més que mai.

tracking