SEGRE

COLABORACIÓN

Aconseguirem que els ajuts agraris arribin a tots els agricultors professionals

Aconseguirem que els ajuts agraris arribin a tots els agricultors professionals

Aconseguirem que els ajuts agraris arribin a tots els agricultors professionalsSEGRE

Creado:

Actualizado:

M’agradaria que aquest escrit fes reflexionar els nostres governants i partits polítics en general, i contribuís a fer entendre als nostres conciutadans una de les problemàtiques que té el sector agrari català. Per fer-ho, llençaré unes preguntes. Trobaríeu normal que es plantegés un ajut per a autònoms i en acabat acabessin rebent diners públics d’aquesta convocatòria empleats que dediquen un 75% del seu temps a treballar per a una altra empresa? O un lobby empresarial que es dedica majoritàriament a les telecomunicacions? O un assalariat de Barcelona, Lleida, Girona o Tarragona que va heretar unes terres, que els hi treballa una altra persona i, que només les veu un cop a l’any?Doncs tot això, que per a la nostra organització és incomprensible, encara està passant amb les ajudes agràries i, només la nostra entitat defensa amb contundència i constància que les ajudes agràries s’han d’adreçar als professionals de l’agricultura, a aquelles persones que es dediquen principalment a produir aliments.

Aquesta és la nostra batalla diària, no compartida per altres organitzacions agràries o defensada amb matisos per no perdre clients als quals els fan serveis.De tota manera, en els ajuts per la sequera vull agrair que el Departament d’Acció Climàtica acabés optant per la nostra proposta de posar un topall d’ajut diferent per als professionals agraris (AP i ATP) que per a la resta, per concentrar els màxims esforços en mantenir les persones que realment es continuaran dedicant a l’activitat agrària l’any vinent o d’aquí a cinc anys.Perquè quan es pateixen els efectes d’una sequera, quan cau una pedregada que malmet bona part de la producció, quan un aiguat destrossa les infraestructures d’una granja o provoca la mort de part del ramat, si la persona que el pateix es dedica realment de forma principal a l’activitat agrària segur que farà tot el possible per mantenir la seva empresa. És la seva principal font d’ingressos i es deixarà la pell per poder tirar endavant. Creieu que passaria el mateix si les afectacions les pateix l’empresa que es dedica majoritàriament a les telecomunicacions?Finalment, volem deixar clar que considerem importantíssim que les persones que es jubilen de l’activitat agrària rebin una pensió digna.

Ho hem lluitat i ho continuarem fent, però la competència perquè això s’aconsegueixi no la té Acció Climàtica ni els diners han de sortir del pressupost dedicat a la Política Agrària europea, han de provenir d’un altre fons, com passa en la resta d’activitats econòmiques.

tracking