SEGRE
Massa tàctica

Massa tàcticaSEGRE

Creado:

Actualizado:

La nit electoral tots vàrem comprovar en directe com alguns personatges ens mostraven la cara cínica de la pitjor política. Algú adduirà que això és l’art de la política i jo els diré que no hi ha ni art ni decència a mentir per fer combregar amb rodes de molí uns ciutadans que necessitem solucions després de les eleccions.

Alguns comentaristes contradient el que és evident i argumentant paràmetres que les matemàtiques refuten ens mostren el color de la seva nòmina. El càlcul i la lògica estan renyits quan es parla de política.

Ni Aristòtil és capaç d’explicar la lògica més aberrant i la negació de fets que són irrefutables. Des dels temps d’Euclides, els matemàtics han estat d’acord que una teoria és factible si es basa en un Primer principi, i acceptant que aquest no requereixi demostració per evitar la Regressió a l’infinit o el Raonament circular.

Com que tot canvia en la vida, ja que un descobriment obre la porta a una nova immensitat de coneixements, el genial matemàtic alemany Hilbert posà les bases perquè els axiomes passessin a considerar-se d’existència independent a tota realitat exterior. Haurien de respectar però tres condicions: ser ben formulats en el llenguatge lògic en què s’expressen, no derivar d’altres axiomes de la mateixa teoria en qüestió i no contenir axiomes que es contradiguin entre ells.

Ni Poincaré, Wittgenstein, Neumann, Turing i Russell junts són capaços de donar una explicació de lògica matemàtica, no al resultat, sinó a la interpretació d’aquest. O potser no cal complicar-se tant la vida i no cal buscar ni lògica, ni decència, en els comportaments polítics d’aquells que negaran una i altra vegada l’evidència que Catalunya vota una cosa i Espanya en decideix una altra.

Mentre el candidat Illa anunciava que havia guanyat, recordant l’Arrimadas de fa quatre anys, una plèiade de personatges de tot tipus el proclamaven com a legitimat president de la Generalitat. Les matemàtiques electorals seran canviades per les de seguir fotent els catalans, negant democràcia, torpedinant diàleg, desgastant futur, retallant pressupostos, sembrant conflictes, espoliant recursos i malbaratant un progrés social imprescindible, esperant tàcticament asseguts que el cadàver de Catalunya els passi per davant.

tracking