SEGRE
De Dolors a Nekane

De Dolors a NekaneSEGRE

Creado:

Actualizado:

Fa uns dies l’Ass. Empresa Familiar va organitzar el tradicional sopar d’estiu que cada any fa amb els seus socis. Era el primer acte en format presencial d’ençà que va iniciar-se la pandèmia i, la veritat, que entre les ganes que hi havia per tornar-se a reunir (respectant mesures vigents) i l’homenatge que hi havia previst, va resultar una excepcional trobada de famílies empresàries lleidatanes.

La Dolors Farreres, tota una institució lleidatana, propietària d’una xarxa nacional de sabateries (Farreres, Nekane...), mare de família de negocis arrelats al territori de fa molts anys (Ferreteria Ramon Soler) i una activista empresarial de primer ordre per defensar les particularitats i oportunitats que té la nostra terra, va ser l’homenatjada. Abans de la pandèmia (amb l’encertada visió empresarial que sempre ha tingut) va clausurar les seves botigues per jubilació empresarial. Amb Sabateries Farreres desapareix una marca referent en calçat.

Anar als seus establiments era sinònim de trobar la solució a qualsevol necessitat que hom tingués per caminar de la millor manera i fent-ho a l’última. De la Dolors tot està dit i aquí no hi ha prou espai per enumerar tot el que ha fet, però sí que podem extreure’n tres peculiaritats. 1.

Aconseguir ser un referent com a dona empresària en uns anys on el paper femení ostentava responsabilitats menors; 2. La infatigable presencia en òrgans de decisió econòmica de Lleida, tot perquè els seus empresaris i les seves empreses tinguessin una terra d’oportunitats i un lloc pròsper; i 3. Ser una gran mare de família, que per culpa de la prematura mort del seu espòs ha aconseguit no només mantenir el hòlding familiar, sinó fer-lo créixer i posar-lo a disposició de noves generacions que vindran.

El de la Farreres és un cas atípic al nostre territori. Per molts homenatges que li fem, sempre ens quedarem curts per l’aportació que hi ha fet. Des de l’Associació treballem per tal que nous espais de la ciutat tinguin noms de lleidatans, que a més d’haver prosperat empresarialment també van .

treballar perquè Lleida creixés i fos un territori favorable on poder fer negocis. Tant de bo que algun dia caminem pel carrer Dolors Farreres i puguem realitzar-ho amb el mateix pas ferm que ella sempre ens ha ajudat a fer-ho..

tracking