SEGRE
Resiliència en clau lleidatana

Resiliència en clau lleidatanaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Els fidels a les Trobades al Pirineu finalment hem pogut tornar a retrobar-nos i compartir les nostres experiències empresarials. El fòrum econòmic lleidatà ha recuperat la seva força i en aquesta edició ha suggerit quina actitud ha de tenir l’empresariat per sortir de la crítica situació actual, la de la resiliència. Com és ben sabut pels meus coneguts, la taula de dijous a la tarda que parla d’experiències empresarials locals, és a la que més predilecció li tinc.

Enguany els quatre casos lleidatans d’èxit van ser triats brillantment, i el moderador (el periodista d’aquesta casa Santi Costa) va permetre que cadascun exposés amb un temps coherent el seu cas. En aquesta edició totes tenien el nexe de ser empreses amb tradició familiar. Així doncs, el cas d’en Ferran Alemany, membre de la 5a generació de Mel Alemany d’Os de Balaguer, va transmetre’ns com generar aliances, la retenció del talent i com connecten la seva empresa i productes amb el territori.

La Meritxell Pi d’ICG de Torrefarrera va explicar-nos com el seu pare va inventar el TPV tàctil, el valor del seu equip humà, invertir un 25% anual a innovació i com altruistament aquesta empresa informàtica aposta perquè el territori lleidatà progressi i tingui un millor benestar gràcies a la seva Fundació. Josep Piqué de Cunipic de Vallfogona de Balaguer relatà com van mutar-se d’una explotació familiar de vaques a ser un referent mundial en cria i alimentació de mascotes. La innovació i la internacionalització han estat claus per al posicionament actual.

I finalment, el cas de la constructora PMP i Montse Pujol (membre de la reconeguda saga familiar de Mollerussa) va brindar-nos un seguit de cites del seu exemple empresarial, algunes com: l’arcaic món de la construcció, com gestionar els costos, la quota femenina, la innovació, la lentitud burocràtica a les administracions.. L’organització de la Trobada permet que anualment Lleida no tingui una imatge monopolitzada de territori agroindustrial, sinó que ajuda a treure a la llum pública casos empresarials d’èxit. La diversificació del teixit empresarial a Lleida ha de ser una de les claus de l’actual reconstrucció, però ara més que mai hauria de venir acompanyada d’un canvi d’actitud política i d’una facilitat burocràtica per part de l’administració.

tracking