SEGRE
Gràcies, Elon!

Gràcies, Elon!SEGRE

Creado:

Actualizado:

41.000 milions d’euros és el que s’ha pagat per la compra de Twitter. El magnat Elon Musk és l’esdevingut nou propietari de la xarxa social de micronotícies. Els 300 milions d’usuaris que disposa l’aplicació veuen com ara tota la seva activitat exercida els darrers anys a la plataforma (comentaris, idees, cites, activitats...) passa a ser propietat d’aquest descendent del Silicon Valley dels 90.

Musk va ser un dels enginyers creadors de PayPal, de la qual varen sortir també els creadors de YouTube, LinkedIn, Yelp..., i que ara són també tots multimilionaris influents amb molt de poder després d’haver-se venut els seus negocis a eBay, Google.. Elon, a més, és creador de Tesla (líder en vehicles elèctrics) i també de la iniciativa SpaceX (coets espacials). La xarxa té moltes virtuts, i en destaca –sobretot– el seu paper com a eina política.

Ara, amb el canvi de propietat, s’ha manifestat que la llibertat d’expressió s’obrirà i s’aixecaran els actuals vetos que hi té (tornarà Donald Trump). O bé com a partir d’ara serà possible saber la identitat dels trols (perfils ocults) que actualment diuen de forma anònima allò que no gosen dir a la cara. En aquest darrer punt, i portant-ho cap a Lleida, els pròxims mesos ens trobarem amb exemples com els dels perfils vinculats al món futbolístic local (i dels seus bots), que a partir d’ara es despullaran i quedaran en un no-res.

I, a un any vista de les eleccions municipals, com multituds de trols vinculats a partits polítics o bé a particulars –que s’encarreguen d’agitar la xarxa a Ponent i a desqualificar qui no pensa com ells– se’n permetrà saber qui hi mou els fils darrere. Però clar, davant d’aquesta situació, jo personalment penso que unes eleccions mai es guanyaran a Twitter, pot ser que ajudin, però mai es venceran gràcies a l’actitud dels tuitaires. En unes eleccions s’ha d’anar a buscar el vot a qui realment vota, que curiosament, són la gent amb una edat més avançada i que no estan al Twitter.

Tanmateix, aquest fet és en l’actualitat, ara bé, què passarà d’aquí a uns anys quan aquests votants fidels ja no hi siguin i els pertoqui votar als actuals membres? En aquell moment, segurament, potser serà massa tard, ja que Elon Musk serà qui ens estigui controlant i entendrem, clarament, el motiu pel qual va comprar Twitter l’any 22.

tracking