SEGRE
última hora

Saúl Craviotto es classifica per a la semifinal olímpica amb el K4 500 metres

Puritans? No fotem!

Puritans? No fotem!SEGRE

Creado:

Actualizado:

Feia setmanes que m’hi resistia, però avui entro al fangar. Em sembla bé que el govern espanyol hagi homenatjat la poesia de Gil de Biedma, però no que no hagi condemnat la seva pederàstia. Penso seguir llegint Céline i Verlaine i Pound, i mirant Allen i Polanski i Caravaggio, però també preguntant les raons de les caigudes a l’abisme. Com pot un home torurar al matí i cantar Schubert a la nit. Steiner es va passar la vida intentant respondre aquesta pregunta i no se’n va sortir. Compte amb els revisionismes, que es podrien carregar la història de l’art i ens perdríem el millor del que som. La poesia de Gil de Biedma és nostra perquè sempre ens acompanya. Però el govern no pot donar la nacionalitat a Rhodes perquè el van violar quan era nen i no censurar el que va fer Gil de Biedma. Recordo la ridiculesa de Gimferrer acusant qui deia això de ser més homòfob que Cela, que descrivia en una novel·la una sodomització “i no la condemnava”.

–Jo lamentava que es critiqués que Gil de Biedma es posés al llit amb nens i no que Machado tingués continuat tracte carnal amb Leonor, de 15 anys.

–No és el mateix, Pere. El “continuat accés carnal” (déu-n’hi-do els tombs que doneu els acadèmics) de Machado amb Leonor no va ser a canvi de diners, a diferència del que va fer en un prostíbul infantil filipí Gil de Biedma, que després va tenir l’oportunitat de compadir la víctima quan ho va explicar al seu dietari, però no ho va fer. El govern fa bé d’homenatjar la poesia de Gil de Biedma, però García Montero, el director del Cervantes, s’equivoca quan mareja la perdiu per no condemnar la pederàstia del poeta perquè era intel·ligent i dels nostres.

–No conviene sacar los hechos de su contexto, sino aprender hacia el futuro de las desigualdades del pasado. Cuando aprendamos a respetarnos, a amarnos a nosotros mismos lejos del fango, a estar orgullosos de poetas como Jaime, dejaremos sin voz a muchos demonios del tres al cuarto. Jaime fue una persona decente. No conviene confundir a una persona decente con un puritano.

– Que et repugni l’explotació sexual infantil no és ser un purità. No fotem, Luis; no fotem!

tracking