SEGRE

Creado:

Actualizado:

Vostè és lliure i jo també.

Ha decidit no vacunar-se i jo ho he fet sabent que he de mantenir la prudència, que puc contreure la Covid-19 –segurament lleu– però convençuda que aquesta és, ara per ara, l’única manera coneguda de frenar la pandèmia. Vostè, en canvi, prefereix mirar com ens vacunem els altres pensant potser que som uns pobres ignorants, uns corderets que fan el que els diuen sense anar més enllà.

O tal vegada li fa mandra punxar-se o té por de les agulles.

Deu trobar més còmode abstenir-se fent el sord a les campanyes que pretenen convèncer. I pot fer-ho perquè és lliure.

Però recordi que jo també ho soc.

Què passa si hem de compartir oficina, avió, tren o vagó de metro? I si anem al mateix restaurant o vostè hi treballa? Si és del sector sanitari i m’atén, no m’haurien d’advertir que corro un risc? Entenc que vostè l’assumeix, però, i jo? I la meua família? I les persones que no poden vacunar-se? És just que la seua llibertat ens atropelli a la resta? Em temo que la decisió de renunciar a l’antídot no és individual, és col·lectiva. Com ho és la d’injectar-se’l.

Com menys gent es vacuni, més trigarem a sortir del forat, d’un forat negre immens que s’ha empassat vides per desenes i ha deixat un rastre i unes seqüeles que, encara ara, som incapaços de mesurar.

Vostè troba que prohibir-li l’accés a determinades activitats és discriminació. Jo començo a creure que no fer-ho és una temeritat que ens exposa a tots a un perill que no desitgem.

El debat és encès i diversos països l’afronten aplicant mesures dràstiques o més suaus, depenent dels casos.

Aquí, de moment, els dirigents xiulen mirant a una altra banda perquè està clar que hi ha un xoc de drets i deures difícil de resoldre sense causar ferides. Fa fins i tot mal verbalitzar-ho però el respecte té límits i la solidaritat n’és un.

Per això, costa respectar la decisió de no vacunar-se si no és per causa de força major.

I resulta impossible respectar el discurs negacionista dels Bosé i companyia. Tant me fa si soc magnètica, si m’han inoculat un microxip de seguiment –salutacions, espies– o si el virus dels pebrots ha sortit d’un laboratori i circula per xarxes 5G.

Només vull que ens treguin de sobre aquesta maleïda espasa de Dàmocles. Així de simple.

tracking