SEGRE

TRIBUNA

Per un treball decent, de qualitat i amb salaris dignes

Per un treball decent, de qualitat i amb salaris dignes

Per un treball decent, de qualitat i amb salaris dignesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Avui, dia 7 d’octubre, celebrem la Jornada Mundial pel Treball Decent, que enguany arriba a la 15a edició i que en aquesta ocasió la Confederació Sindical Internacional ha posat l’accent en la “justícia salarial”. El compromís dels i les socialistes amb el treball digne i la garantia d’uns salaris justos ha quedat més que demostrat amb la resposta que el Govern de Pedro Sánchez ha donat des de fa més de dos anys, primer davant la pandèmia i ara amb la guerra d’Ucraïna. Avui ningú posa en dubte que els ERTO van ser una bona mesura per mantenir les rendes i l’ocupació davant les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19, però sobretot de justícia social per a les persones més vulnerables.

Avui tenim unes xifres d’ocupació sòlides malgrat el context d’inestabilitat, i això és conseqüència directa de no haver repetit les receptes d’austeritat que tant mal van fer durant la darrera crisi. El nostre model econòmic passa per garantir un mercat de treball en què l’ocupació sigui de qualitat i estigui justament remunerada. La pujada del salari mínim interprofessional, la reforma laboral que hem aprovat i l’aposta per la generalització de la contractació indefinida demostren que un altre model és possible sense llastrar l’economia.

A més, estem especialment orgullosos que per fi s’hagi ratificat el Conveni 189 de l’OIT sobre el treball decent per a les treballadores i treballadors domèstics. Així, es posa fi a una discriminació històrica, equiparant els drets laborals i de Seguretat Social d’aquest col·lectiu amb la resta. Malgrat tot el que hem assolit, som conscients que encara molts treballadors i treballadores han de fer front a una situació difícil d’augment dels preus dels aliments, matèries primeres i l’energia, conseqüència de la pandèmia i, sobretot, de la guerra.

Un escenari davant del qual, de nou, aquest Govern ha actuat amb celeritat i contundència, aprovant diferents mesures encaminades a esmorteir l’impacte de la inflació. En aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent, els i les socialistes ens reafirmem en el nostre compromís amb la plena ocupació de qualitat i els salaris dignes com eix central del nou contracte social que proposem.

Per un treball decent, de qualitat i amb salaris dignes

Per un treball decent, de qualitat i amb salaris dignesSEGRE

tracking