SEGRE
Lleida, ciutat amable i sostenible

Lleida, ciutat amable i sostenibleSEGRE

Creado:

Actualizado:

Arran de la pandèmia de la Covid-19, Europa ha destinat més de 360 mil milions d’euros a mitigar les conseqüències de la crisi econòmica que se’n va derivar. Des de la Paeria vam treballar de valent per poder presentar projectes a totes les línies de subvencions en les diverses matèries. Gràcies a l’esforç dels tècnics de les diferents regidories hem aconseguit més de 30 milions d’euros en inversions per a la nostra ciutat finançades amb els anomenats Fons Next Generation.

Unes d’aquestes inversions, les que inclouen les obres destinades a fer una ciutat més amable, orientada a les persones i a la sostenibilitat ambiental, s’ha iniciat recentment en diversos carrers de la nostra ciutat.

Considero que la rambla d’Aragó és una d’aquelles vies principals de Lleida que cal que els ciutadans facin més seva i que es converteixi, encara més, en un pulmó verd de la ciutat. Es tracta d’un eix que vertebra una zona amb equipaments destacats com el Rectorat de la UdL, la Biblioteca Pública o el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. Hi actuem per poder eixamplar la vorera dreta de baixada amb noves zones verdes i d’arbrat, per treure el carril bici de la mateixa vorera i incorporar-lo a la calçada i crear una petita plaça amb jocs infantils al costat de la font de l’avinguda Catalunya.

En una altra important via com l’avinguda de Prat de la Riba s’ampliarà l’espai de vorera per als vianants, amb més de 800 metres lineals de carril bici, 7 nous passos de vianants elevats i 57 nous punts de llum. S’hi plantaran 137 arbres més i s’hi instal·laran 45 bancs nous. Aquestes actuacions van enfocades a donar més espai als vianants i pacificar les voreres.

També han començat ja les obres del carrer de l’Alcalde Costa i del carrer de Girona. Dues obres que també serviran per eixamplar les voreres, dignificar els espais amb més zones verdes i d’esbarjo, augmentar la seguretat viària i reduir les situacions de potencials perill.Així mateix, gràcies als fons europeus podrem revertir moltes situacions que, com a capital que som, no podem consentir. Sobretot en l’àmbit empresarial i industrial de la nostra ciutat.

Lleida té un teixit empresarial potent i arrelat que es mereix unes infraestructures públiques adients. Per això ens plau poder arranjar l’avinguda de la Indústria del polígon industrial d’El Segre. Aquestes obres inclouen l’arranjament de la vorera, la incorporació de carril bici, arbrat i una dignificació general de l’espai, tot connectant fins al pont de Pardinyes l’avinguda de Tortosa, una cruïlla que, precisament, des d’aquesta setmana compta amb la possibilitat de fer dos girs a l’esquerra que eren molt demandats pels usuaris.A aquestes i a altres actuacions que anirem anunciant s’afegirà l’adquisició de cinc nous autobusos elèctrics que milloraran i faran més sostenible el transport públic.

La nostra ciutat viurà una transformació tan important com necessària. Ens mou el gran objectiu d’aconseguir que Lleida sigui una ciutat més respectuosa amb el medi ambient, adaptant els carrers a les noves formes de mobilitat, donant més espai als vianants i renaturalitzant l’espai públic. Som conscients que les obres, sobretot les que afecten la via pública, comporten inconvenients.

La nostra obsessió és minimitzar les molèsties informant els veïns i fent-ne una execució ràpida i àgil. Des d’aquí demano disculpes per aquelles situacions d’incomoditat que molts cops seran inevitables, però els asseguro que el resultat valdrà la pena.Abans d’acabar aquest espai d’opinió, vull posar en relleu una presentació que es va fer aquesta darrera setmana: el programa “Lleida Ciutat Amable”. Es tracta d’una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Institut Municipal d’Ocupació i la regidoria d’Urbanisme mitjançant la qual els tècnics municipals i els professors de l’IMO faran formació en diferents tècniques i disciplines relacionades amb l’espai públic.

D’aquesta manera col·laborem a donar oportunitats a persones que les necessiten, formant-les en coneixements importants per aconseguir una feina i donant un cop de mà a les brigades de l’ajuntament. Amb aquests projectes fem de Lleida una ciutat oberta, amable, que no deixa ningú enrere i que ofereix oportunitats a totes aquelles persones que ho necessiten.Aquest és un pas més per poder aconseguir la Lleida que molts de nosaltres volem. Una ciutat amb ànima.

Una ciutat viva, oberta a la gent i amable amb el medi ambient. Els carrers són cada cop més de la gent. Fer de Lleida la capital que somiem també és això: millorar l’espai públic, innovar, aprendre i implementar noves iniciatives per poder guanyar en qualitat de vida i ser un referent per al territori que ens envolta.

Lleida, ciutat amable i sostenible

Lleida, ciutat amable i sostenibleSEGRE

tracking