SEGRE
Juntes i compromeses

Juntes i compromesesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Aquest 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb l’objectiu de conscienciar al voltant de les violències masclistes i erradicar-les. Sentim una impotència i una decepció molt gran en comprovar any rere any les xifres esfereïdores dels feminicidis, 16 a Catalunya i 78 a l’Estat espanyol el darrer any, que ens recorden que no estem fent el que toca. Mentrestant, no para de créixer el nombre de dones assassinades en mans de les seves parelles, exparelles i familiars, que enguany s’han incrementat un 25% respecte del 2019.

Ens preocupa molt l’augment a tot Europa dels partits d’extrema dreta, ultraconservadorsi autoritaris, també a Catalunya, en què hi ha formacions que neguen amb rotunditat laviolència masclista i es postulen per l’eliminació dels drets individuals per debilitar el nostre sistema democràtic.

Per tot això, no podem oblidar que els drets i les llibertats s’han de defensar cada dia, sense descans, i ens hem de solidaritzar amb les nostres companyes i lluitar juntes per visibilitzar i erradicar el masclisme. La coeducació és vital per formar una societat més lliure i per abolir el sistema patriarcal que patim les dones, i per fer-ho possible ens cal fermesa i contundència en la reivindicació dels nostres drets i llibertats. Les dones de Junts per Catalunya estem compromeses amb la lluita per la igualtat de gènere i el moviment feminista, amb les polítiques a favor de la igualtat entre dones i homes i d’eliminació de la violència masclista, amb una mirada transversal.Per fer-ho possible, cal que el Govern de la Generalitat destini més recursos a fer polítiques que permetin la prevenció del masclisme, la seva detecció i l’atenció a les dones qui el pateixen.

Cal centrar-nos en l’atenció personalitzada de la dona, garantir un bon acompanyament psicològic, amb un servei assistencial integral i una millor atenció i seguiment des del moment de posar la denúncia. Creiem del tot necessari incrementar els ajuts econòmics i els recursos per obtenir un habitatge a dones en situacions de violència masclista. Igualment, les administracions públiques han de fer campanyes de sensibilització que permetin fer efectiva la llei catalana per a l’erradicació de la violència masclista en tot el seu articulat.

I també establir programes específics de prevenció per a potencials agressors i programes d’intervenció per a homes agressors amb la finalitat d’incrementar la identificació de les violències masclistes i evitar la reincidència. I cal dotar els Ajuntaments dels recursos necessaris per poder atendre millor les dones que pateixen aquesta xacra de la societat.Per a les dones de Junts per Catalunya, el feminisme és present, però sobretot és futur: és protecció de drets i deures universals, correcció de discriminacions històriques, educació i interseccionalitat, que garanteix les diversitats de les dones. Les dones de Junts continuarem treballant per erradicar la violència masclista, en totes les seves tipologies i àmbits, perquè volem una societat on dones i homes puguin viure en igualtat, sense cap mena de discriminacions, i aconseguir trencar els rols de gènere que perpetuen models tòxics de relacions.Hem de continuar recordant que, malauradament, les dones moren en mans dels homes, que cada mort és un fracàs com a societat i que darrere de cada número hi ha famílies destrossades.

Per tot això, manifestem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les dones que han patit o pateixen violència masclista al nostre país i arreu del món, a les que ja no hi són per poder-ho explicar, i també enviem tot el nostre escalf a les dones de l’Iran, que encapçalen una revolta arran de la mort de l’activista Mahsa Amini, així com a totes les víctimes de la violència masclista que es troben immerses en un conflicte armat internacional o de guerra, com les dones d’Ucraïna. Per erradicar la violència masclista ens cal complicitat, exigència als nostres representats polítics, així com el compromís ferm i decidit de cadascuna de nosaltres per denunciar les injustícies i desigualtats, perquè només Juntes aconseguirem tenir una societat lliure contra la violència masclista.

Juntes i compromeses

Juntes i compromesesSEGRE

tracking