SEGRE

TRIBUNA

Creu Roja: 150 anys d'acció humanitària

Creu Roja: 150 anys d’acció humanitària

Creu Roja: 150 anys d’acció humanitàriaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Avui és un dia especial per a la Creu Roja. I és que tal dia com avui fa 150 anys que va quedar constituïda a la ciutat de Lleida la junta fundacional d’una associació benèfica i voluntària de socors a les víctimes de la guerra i els desastres naturals.

Aquell mateix any uns mesos abans es va constituir a Catalunya la Creu Roja Barcelona i la Creu Roja Mataró. El Moviment Internacional de la Creu Roja havia nascut poc abans d’aquest 1872, a Ginebra, i de la mà del ciutadà suís Henri Dunant. Aquest va ser l’origen de la que és avui en dia l’organització humanitària més gran del món. La nostra tasca social ha canviat en aquest segle i mig, però continuem sent una organització que treballa perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstància.

Treballem de forma transversal per cobrir les necessitats bàsiques de col·lectius vulnerables en diferents àmbits: intervenció social, salut, socors, emergències i cooperació internacional, migració i refugi, ocupació i formació i infants i joves, a través de Creu Roja Joventut. Vam néixer a raó d’un conflicte bèl·lic justament avui fa 150 anys i, malauradament, actualment al món hi ha encara seixanta conflictes armats, amb una dramàtica pèrdua de vides i amb els consegüents desplaçaments forçats de la població, el seu patiment i la pèrdua de drets per a les persones més vulnerables.Els reptes que tenim com a societat són, malauradament, més vius que mai, i la nostra obligació com a organització humanitària és protegir la vida i la salut de les persones.Finalment, vull agrair a totes les persones que formen part del passat i del present de la nostra entitat la seva col·laboració per poder fer-ho possible: persones sòcies, persones voluntàries, personal laboral, administracions públiques, entitats i empreses, donants i mitjans de comunicació. Gràcies pel vostre suport i complicitat. Encarem el futur amb l’esperança de seguir sent fidels als nostres set principis: humanitat, imparcialitat, independència, neutralitat, caràcter voluntari, unitat i universalitat. Per 150 anys més!

Creu Roja: 150 anys d’acció humanitària

Creu Roja: 150 anys d’acció humanitàriaSEGRE

tracking