SEGRE
La Lleida del futur

La Lleida del futurSEGRE

Creado:

Actualizado:

Totes volem el millor per a la nostra ciutat. No en tenim cap dubte. La diferència rau en el model i en el camí.

Conceptes com la sostenibilitat, la transformació ecològica i energètica o els feminismes formen part del model de governança republicana. Alineades i compromeses amb el progrés, la Lleida del futur que tenim en el nostre ADN ens dibuixa de manera inequívoca els principals reptes i el camí que cal seguir.

La Lleida del futur que volem construir ha de realitzar la transició ecològica per poder-la adaptar als efectes del canvi climàtic i que esdevingui proactiva en la lluita per la preservació del medi ambient i reverteixi els efectes de la sequera i altres fenòmens, i que tingui l’Horta com a referent. La transformació verda de la ciutat ha de ser irreversible i ja des del govern vàrem aconseguir impulsar projectes per valor de més de 80 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a desenvolupar totes aquestes transformacions urbanes reals, que van encaminades a consolidar un model de sostenibilitat.

A tall d’exemple, els projectes de la renaturalització del Turó de la Seu Vella o la del Parc de les Basses, amb un total de 4,9 milions d’euros. La Lleida del futur també ha de ser feminista, una ciutat de totes per a totes, capaç de garantir la igualtat efectiva i real entre totes les persones i fer-ho assegurant la igualtat d’oportunitats en totes les etapes de la vida. I sabem què volem fer: millorar l’acompanyament a les víctimes de violències masclistes i LGTBI-fòbiques; treballar per eliminar les desigualtats –les visibles i les invisibles–, comportaments i actituds discriminatòries; vetllar pels drets sexuals i reproductius i per l’inequitat menstrual; posar el focus en el treball sobre les masculinitats o sensibilitzar-nos al voltant de la diversitat dels cossos per allunyar-nos dels cànons i la pressió estètica que atempta contra el benestar físic i emocional.

El camí és llarg, certament, però hem de seguir avançant.La Lleida del futur ha de respectar i vetllar per la conservació del seu patrimoni i que el potenciï com a divisa d’identitat de la ciutat. I no només això, sinó que hem de saber reconvertir aquests espais històrics com a generador de moltes oportunitats. Un parell de pinzellades al respecte.

D’una banda, reclamem i acompanyarem el govern per tal que elabori un projecte turístic responsable i diferenciat per al municipi a partir de les seves potencialitats naturals, culturals, patrimonials i econòmiques, amb tots els elements de singularitat possibles del municipi, i d’acord amb les directrius i polítiques nacionals en matèria de turisme sostenible. I, d’altra banda, volem impulsar un gran projecte de ciutat, com seria l’Illa dels Museus, per projectar el ric patrimoni lleidatà tot dinamitzant el centre històric, integrant i donant nova dimensió als grans equipaments museològics de la ciutatI per últim, la Lleida del futur ha de ser una ciutat que se sumi a les innovacions tecnològiques i esdevingui capital de referència digital, on tota la ciutadania pugui connectar-se en xarxa i la Paeria en sigui la principal eina facilitadora. D’una banda, la tecnologia com a garant de la transparència i les parets de vidre de la Paeria, que vàrem iniciar, on la governança ha de ser extremadament ètica, transparent i, a més, facilitant la consulta ciutadana perquè pugui saber tot allò què passa a l’Ajuntament.

En aquesta iniciativa s’ha avançat moltíssim i continuarem vetllant-ho. I, d’altra banda, més en clau de ciutat, hem de convertir Lleida en una smart city, una ciutat intel·ligent, i els ciutadans han de tenir el seu digital twin, bessó digital, una ciutat connectada i intel·ligent que s’avanci als problemes de la ciutadania i que aporti solucions, propostes i acompanyi en aquest futur digital des d’una visió humanista, posant els drets de tots i les persones al davant. Per aconseguir aquesta Lleida del futur és imprescindible involucrar tota la ciutadania, escoltar les seves veus i treballar conjuntament perquè les ciutats del futur només es poden entendre com a espais de convivència, oportunitats i benestar per a tothom.

Des d’Esquerra ho tenim clar, tant quan érem al govern com, ara, a l’oposició. Ens acompanyes?

tracking