SEGRE

Creado:

Actualizado:

Iquan el món ha estat com la mar calma? En un lloc o en un altre del nostre maltractat planeta sempre hi hagut dolor i patiment davant del sàtrapa de torn, embogit, imparable. Amb el cor encongit contemplo les imatges des del llit. El termòmetre no vol baixar dels 38 graus i els símptomes típics d’una grip (fort mal de cap, tos, mal d’ossos, pèrdua de gana, vòmits i mucositat) semblants als de la Covid m’han convertit en tota una experta en els tests d’antígens.

Una marca al costat de la lletra C significa que el resultat del test és negatiu. Però si surt una marca, encara que sigui lleu, al costat de la lletra T, ja has begut oli, perquè això vol dir que ets positiva i que el virus ha entrat dins del teu cos per la porta gran i sense haver estat convidat. Ara per ara tot fa pensar que es tracta d’una grip amb molta mala llet que m’està deixant sense forces.

Però com que no val a badar i de tests en vaig comprar per un regiment, torno a provar sort obrint la capseta allargada amb el contingut que ja em sé de memòria. Una pipeta, un líquid reactiu, un bastonet o hispop i un sobre que conté la placa reactiva. El bastonet dins del nas ja no em fa ni fred ni calor, només unes pessigolles que em fan tossir amb el soroll semblant a una màquina de vapor quan travessa un túnel.

Mentre badoco amb els ulls concentrats en la placa reactiva, la primera ratlla apareix immediatament com per art de màgia. La línia rosada em recorda la del test d’embaràs que em vaig fer fa anys i panys. Aquella vegada el resultat va ser positiu.

Un fill amb els cabells rossos com fils d’or i una pell de mantega que no podíem deixar de petonejar. Negatiu. Tossut, el test d’antígens em torna a dir que potser ja n’hi ha prou i que el deixi tranquil. Una grip. Com les que hi ha cada d’any. Com les que hi haurà l’any següent i l’altre. La tauleta tàctil segueix emetent imatges esgarrifoses. Nens que fugen atemorits sense saber encara que els grans són bojos de lligar. Nens. 

Les víctimes eternes de tots els conflictes. De la gana. De la guerra. Del patiment. De la fatalitat. Del fred. Dels ineptes. De la bogeria dels malèfics que duen gravat a foc la combinació malèfica del mal. 666. La repetició del cinc més un. La marca del diable.

tracking