SEGRE

Laura Sánchez: “Especialitzar-se en un sector és una bona estratègia de diferenciació”

No para. Quan tenia 21 anys i va fundar amb més gent la seva primera empresa ja creia que no seria l’única. Avui té una consultoria de comunicació pròpia, s’ha especialitzat en el sector de la salut i ha presidit Ap! Lleida. Ara també aporta a PIMEC Lleida

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

Explica’ns la teva trajectòria

Vaig començar als 21 anys, quan vaig fundar amb més gent una agència d’hostesses. Després vaig entrar a l’Arnau de Vilanova, on Candela Calle em va introduir a Funde [ara Ap! Lleida]. L’any 2012 vaig demanar una excedència per fer el salt a l’empresa privada, on em vaig convertir en directora de màrqueting de Vithas Lleida. Actualment sóc autònoma, exerceixo com a directora de màrqueting externa a Clínica Nexus i col·laboro en altres projectes i clients. A banda, imparteixo classes i faig conferències.

Has creat la consultoria Aloe Comunica. Com ha anat?

De sempre m’ha agradat la comunicació, el protocol, l’organització d’esdeveniments i crec fermament en les relacions públiques. Aloe Comunica és una consultoria en comunicació especialitzada en el sector salut. El nom té connotacions fresques, vives, saludables i naturals.

Quins serveis ofereixes?

Actuo com a directora de comunicació externa en empreses del sector salut i benestar assessorant-les, creant contingut per a webs i altres canals, dissenyant campanyes i esdeveniments que responen a una estratègia empresarial global, etc.

Les xarxes socials s’han convertit en el millor canal per comunicar?

Són un canal de comunicació directa i immediata que requereixen estratègia i planificació, i això vol temps i dedicació i mostra que l’empresa és viva i dinàmica. Tot i això, no hem d’oblidar els canals off-line, el contacte directe amb el teu públic, que puguin conèixer-te en diferents esdeveniments, treballar el networking...

Treballes en un món que està evolucionant molt de pressa...

En realitat tot està en constant canvi, de manera que hem de saber adaptar-noshi ràpidament. Els canvis sempre els he vist com una oportunitat per millorar i aprendre. He digitalitzat molts processos que m’han ajudat a ser més responsable amb el medi ambient, ser més efectiva i àgil, així com treballar millor en equip i de manera remota.

És un mercat molt competitiu i els darrers anys han aparegut noves figures

He arriscat especialitzant-me en un sol sector, tot i que considero que és una bona estratègia de diferenciació. La competència hi és, malgrat que també han estat i són col·laboradors en diferents projectes. On no puc arribar jo, ho faig amb altres professionals i així puc oferir un servei integral al client.

Algun consell per als joves que estiguin pensant a emprendre?

Els diria que si tenen una idea que passin a l’acció! No és fàcil, però és fascinant la il·lusió de veure el que tu has creat. Cal ser perseverant, disciplinat, treballar la pròpia marca i empremta professional, deixar-se aconsellar i compartir experiències.

Formes part de PIMeC Lleida i has estat presidenta d’Ap! Lleida durant sis anys. Per què creus que la gent jove s’hauria d’animar a formar-ne part?

Perquè ajuda a saber que no estàs sola, que tens una entitat que et recolzarà, una comunitat on conèixer persones amb qui compartiràs inquietuds i dubtes, on augmentar la teva xarxa de contactes, aprendre d’altres sòcies i créixer professionalment i personalment. Són associacions transversals on la diversitat de sectors, edats i casuístiques que engloben aporta una visió molt àmplia.

Com a presidenta d’Ap! Lleida vas dirigir la incorporació dins de PIMeC. Què us ha aportat aquesta unió?

Ha estat una decisió molt encertada. Amb Pimec ens sentim identificades i recolzades. Identificades, perquè majoritàriament el perfil de la sòcia Ap! és pime i autònoma. Recolzades, perquè Pimec té més força com a lobby. Ap! Lleida ha estat sempre una entitat que ha treballat més des de la conscienciació i per donar visibilitat a una realitat social: les desigualtats de gènere, la bretxa salarial, el sostre de vidre, la coresponsabilitat i la desigualtat d’oportunitats. Amb Pimec cobrim també doncs, aquest vessant més reivindicatiu. A més, amb Pimec disposen d’un ampli ventall de serveis.

T’encarregues de la secció d’autònoms de PIMeC Lleida. Quins objectius hi vols incorporar?

Fa poc que hi treballo i encara estic dissenyant un pla d’acció, però considero que hem d’abordar diferents àmbits d’actuació on ens sentim vulnerables, com les cobertures, la formació, la morositat, l’emprenedoria o la salut. Vull crear un equip d’interès per a tots els autònoms i autònomes de Lleida.

tracking