SEGRE

Economia circular, vital per necessitat

PIMEC JOVES LLEIDA

Joan de Santiago

Joan de Santiago

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El nivell de sobreexplotació dels recursos naturals, les emissions de carboni i la generació de residus actual estan deteriorant el medi ambient i els ecosistemes no tenen la capacitat d’esmorteir o compensar els canvis. Segons un informe del Banc Mundial, la població de la Terra serà de 9.600 milions l’any 2050, i es necessitaran els recursos de tres planetes per poder mantenir l’estil de vida actual.

La transició cap a una economia circular que els governs internacionals han promogut durant els últims anys han aconseguit desenvolupar una economia més sostenible i eficient en recursos. Permeteu-me posar en valor el compromís de PIMEC amb l’economia circular a partir de tres eixos.

Per una banda, amb el programa d’Economia Circular, que consisteix en la prestació de serveis a pimes que volen incloure en el seu model de negoci alguns conceptes de circularitat; per l’altra, amb la creació d’una eina d’Autodiagnosi de Circularitat per a pimes i, finalment, amb la Fundació PIMEC. La millora era plausible i els objectius 2030 eren una guia a seguir, però va esclatar la pandèmia i l’adaptació d’entitats i empreses a la nova realitat va suposar un daltabaix. Els resultats del baròmetre d’economia, publicat fa uns dies i en el qual PIMEC va col·laborar, permet comprovar les tensions dels sectors econòmics sobre les dificultats i les oportunitats de facilitar la transició ecològica, en un context postpandèmia marcat pels efectes de la guerra d’Ucraïna.

Planificar la recuperació econòmica després de la pandèmia suposa la oportunitat única de fer una transició cap a un model més sostenible, compatibilitzant el desenvolupament econòmic i social amb la conservació del planeta, i que ens permeti fer el salt definitiu cap a una economia resilient i circular de veritat.

tracking