SEGRE

TRADICIONS TOTS SANTS

El cementiri guanyarà gairebé 1.000 nínxols per assegurar espai

Viabilitat per als propers 25 anys, mentre que les incineracions pugen un 3%

Creado:

Actualizado:

En:

El cementiri municipal de Lleida ha acollit aquest any un total de 1.024 enterraments, dels quals 370 han estat incineracions, xifra que representa el 36,3 per cent del total, tres punts més que l’any passat i que demostra que aquesta tendència segueix a l’alça. Va ser una de les dades que va proporcionar ahir l’alcalde, Àngel Ros, durant la tradicional visita institucional al cementiri abans de la celebració de Tots Sants. Ros també va destacar que durant aquest any s’han construït vint nous nínxols capella al departament del Sant Crist, 36 al de la Verge Blanca i uns altres 330 a l’Ecumènic. A més, va assenyalar que la viabilitat del cementiri està garantida per als propers 25 anys amb la previsió de construir l’any que ve 984 nínxols a Verge de Montserrat i Santa Cecília, on una part s’ha declarat en ruïna.

De fet, s’ha pogut contactar amb els titulars actuals dels nínxols que es retiraran per comunicar-los que poden dipositar les restes en un altre nínxol, al mausoleu que es farà ben aviat o recol·locar-los al mateix lloc pagant un 50 per cent de la taxa actual. Ros també va destacar les obres en marxa per establir un pas entre les zones del Sant Crist i la Verge de Montserrat, i la col·locació a la capella de 28 làpides d’alt valor artístic triades per alumnes de la Universitat de Lleida.

El Bisbat de Lleida no investigarà sobre les cendresEl Bisbat de Lleida va assegurar ahir a aquest diari, després de la publicació dimarts del document del Vaticà que prohibeix als fidels escampar, repartir entre els familiars o guardar a casa les cendres d’un difunt, que no donarà cap instrucció als sacerdots sobre aquest assumpte i que no els instigarà a investigar què fan els fidels amb les restes dels seus éssers estimats. Segons fonts de la diòcesi consultades, no duran a terme cap seguiment d’aquest document elaborat pel papa Francesc i “deixarem en mans de la consciència de la gent la decisió sobre què fer amb les cendres”, per la qual cosa no es negarà un funeral per aquesta raó. Aquest diari va intentar obtenir també l’opinió de les diòcesis de Solsona i Urgell.

tracking