SEGRE

MÓN LABORAL

Gairebé la meitat d'universitaris confia a trobar la feina dels seus somnis per contactes, segons un estudi

Només un 39% confia en la seua intel·ligència i un 32% en les notes

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El 45% dels universitaris confia a trobar la feina dels seus somnis gràcies als contactes, encara que el 60% confia principalment en les seues habilitats o talent per aconseguir-ho, el 39% en la seua intel·ligència i el 32% en les qualificacions.

Així ho reflecteix un estudi encarregat per Yugo i realitzat per Mortar Research a partir de les opinions de 6.000 estudiants de tot el món, inclosos 1.012 a l'estat espanyol, i que conclou que, encara que al 66% dels estudiants espanyols els preocupa l’impacte econòmic que realitzar estudis universitaris tindrà en el seu futur, el 71% té clar que l’educació universitària és una inversió que val la pena, ja que augmentarà les seues possibilitats d’aconseguir feina en el futur. 

La investigació revela que el 64% dels estudiants demanda que la Universitat hauria d’oferir més oportunitats de pràctiques i experiència laboral als estudiants. D’altra banda, ressalta que, malgrat que els actuals universitaris formen part de la Generació Z, la dels smartphone, les xarxes socials i l’accés instantani a la informació, "hi ha alguna cosa en la que són iguals que les anteriors generacions: els pares són la seua font d’inspiració i consell".

Així, el 39% dels enquestats apunta els seus progenitors com les persones en qui més confien perquè l’aconsellin sobre la seua carrera professional, per davant de professors universitaris (29%) i d’amics (11%).

Més de la meitat, el 58%, van assenyalar que són també els pares les persones que més els han motivat més en la seua educació i la seua principal font d’inspiració (52%), superant a qualsevol persona que defensi el que creï (43%) i a empresaris d’èxit i amics, ambdós amb un 28%. En aquest apartat ni els influencers (6%) ni les estrelles de l’esport (7%) "no tenen un paper tan important com podria semblar", segons indica l’estudi.

Finalment i preguntats per quins són les seues preocupacions en relació amb els problemes de la societat nacional derivats de la crisi del cost de la vida, gairebé la meitat (49%) admet que reduirà les oportunitats. En el personal, el 83% reconeix que està reduint considerablement despeses per fer front a la crisi de l’augment del cost de la vida i dos de cada tres assenyalen que en l’actual situació econòmica menja menys fora de casa i compra menys roba.

tracking