SEGRE

GUIA

Descobrir Àsia sense bitllet de tornada

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Un viatge sense bitllet de tornada és una situació en la qual molts hem somiat alguna vegada, però no ens hem atrevit a fer realitat per diverses circumstàncies. Nosaltres som dues persones que des de ben joves hem destinat gairebé tots els nostres ingressos a viatjar, conèixer el món i aprendre coses. Al mateix temps, sempre hem tingut sous d’estudiants, de manera que al llarg del camí hem après a viatjar d’una manera econòmica.

Podríem dir que tot va començar quan vam participar com a voluntaris en una jornada de grans viatges organitzada per l’asseguradora de viatges IATI. Durant aquell dia, diversos grups de persones van compartir les seves grans experiències de viatjar: recórrer el món amb una furgoneta, conèixer un país amb bicicleta o deixar-ho tot i viure viatjant. Cada grup amb les seves experiències úniques.

A partir d’aquell moment, vam començar a fantasiejar amb aquesta situació, preguntant-nos on aniríem i què faríem. No obstant això, és evident que les coses no són tan senzilles. Per fer un pas així, es necessita temps, diners i valentia per deixar-ho tot.Aquest somni, a poc a poc, es va anar fent gran i van començar a succeir-se coincidències en les nostres vides.

En primer lloc, acabàvem el màster que estàvem cursant i tindríem temps lliure. En segon lloc, es va cancel·lar un viatge que teníem programat i ens van retornar els diners. I en tercer lloc, després de passar molt temps fantasiejant amb aquesta situació, no teníem por de deixar la rutina.

I sense pensar-ho gaire, vam comprar un bitllet només d’anada a Indonèsia. Durant aquell marge de temps, vam començar a preparar tot l’equipatge, gestionar la documentació i crear el nostre projecte Vete por Ahí, un blog adreçat a viatgers

Fa por de caure, però els autobusos llit, amb tres fileres de lliteres, són una manera còmoda de viatjar

El nostre viatge va començar per Indonèsia amb intenció de recórrer tot el possible del sud-est asiàtic o més bé, fins on ens arribessin els diners. ja que sent sincers, els nostres estalvis no eren una gran fortuna, ni tan sols mitjana.

Com era d’esperar cada país ens ha ensenyat coses noves, com adaptar-se a les cultures, fins i tot a com gestionar-nos a nosaltres mateixos, perquè un viatge de cinc mesos en parella vulgueu o no és una prova de foc en què, encara que no ho vulgueu, discutireu.Indonèsia ens va ser el nostre primer de molts xocs culturals, aprenentatges i superació. La gent quan pensa en Indonèsia, directament somia amb Bali. Normal, és un paradís natural impressionant.

En el nostre cas, vam decidir començar el viatge per l’illa de Java, específicament a Jakarta, la seva capital. Ens vam endur un xoc cultural ben fort. Tot i ser la capital, no és una zona molt turística i molta gent ens parava per fer-nos fotografies.

Et senties un xic observat pel carrer i tampoc sabíem que allí picava tant el menjar. Així que vam començar una mica saturats de tanta informació. A poc a poc, com és normal, ens vam anar acostumant a la situació i vam anar gaudint del viatge i les experiències.Després vam anar a Singapur i ens vam unir per terra als altres països, situació que s’agraeix per evitar agafar avions que, vulguis o no, amb motxilles grans, t’acaba sortint més car.

Singapur ens va sorprendre, ja que pensàvem que seria més car. No ens enganyem, l’allotjament és caríssim però menjar i visitar les atraccions turístiques principals és assequible.Ara sí, vam començar a creuar totes les fronteres amb autobús. Singapur, Malàisia, Tailàndia, Laos, Vietnam, Cambodja.

Vam anar encadenant països amb els famosos bus llit.La primera vegada en un bus llit és quelcom peculiar. És un autocar amb tres fileres de lliteres amb seients totalment reclinables dels quals creus que cauràs tota l’estona. Per sort, quan arriba l’hora de dormir, la veritat és que s’hi dorm molt millor que en qualsevol avió.

Això sí, condueixen de manera una mica temerària. Tot i que això ho podríem dir de gairebé tots els països. Estan tots més ben adaptats per al trànsit, sobretot de motos, que per anar caminant.

Fins i tot als pocs llocs que hi ha voreres, les motos hi pugen per fer avançaments. En resum, s’ha d’anar tot l’estona amb precaució que no t’atropellin encara que caminis per una vorera. Tot i la creença que tots els països del sud-est asiàtic són semblants, la realitat és que cap és igual a l’anterior.

Una de les sorpreses del viatge va ser Laos, un país del qual coneixíem poc i ens en vam enamorar completament. Els seus paisatges, la seva naturalesa i el seu ritme més pausat que el dels seus veïns van fer que ens encantés. Per a nosaltres, un dels imprescindibles d’aquest viatge.

I finalment, Corea del Sud. Sabem que és una mica estrany incloure-la en aquest itinerari perquè s’allunya molt de la ruta que teníem planificada del sud-est asiàtic. Però se’ns acabaven els diners i havíem de buscar com tornar a casa.

Va sorgir l’oportunitat de volar a Corea i d’aquí a Espanya. Vam fer molts càlculs per veure si era viable i no negarem que va ser quelcom arriscat, però ens vam atrevir perquè els diners tornen, però les oportunitats no. En total, han estat més de cinc mesos de viatge en què, encara que soni a tòpic, el millor consell que podem donar és que viatgeu.

Us passaran coses, moltes coses. Com ara una família de micos que us expulsa de la terrassa on esteu esmorzant. Fer snorkel amb tortugues, menjar en restaurants amb estrella Michelin per menys de cinc euros, veure l’alba des de dalt d’un volcà.

En definitiva, coses que si ens haguéssim quedat a casa mai ens haurien passat.

Guia pràctica

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

 Les coves de Batu, a Malàisia.

Les coves de Batu, a Malàisia.VETE POR AHÍ

tracking