Les Stories, a LinkedIn
Va ser la xarxa social
Snapchat la primera que va introduir de forma massiva les Stories, publicacions en vertical que aprofiten tota la pantalla i que són temporals. Duren el que l’usuari vulgui que durin, i després desapareixen. Instagram va veure que aquest format li podia xuclar usuaris de la seva xarxa fotogràfica i també les va implementar, amb tant èxit que va ser la mateixa Instagram qui va acabar xuclant usuaris a Snapchat.
Malgrat l’èxit obtingut a Instagram, és cert que per a molts usuaris ha sigut un maldecap entendre quan és millor utilitzar publicacions normals i quan fer-ho a través de les Stories, que, a Instagram, duren 24 hores. Un consell senzill que els dono és que a Instargam utilitzin tot allò temporal que els pugui generar imatge de marca ràpida i que generi interacció amb la seva audiència, i a les publicacions normals, edicions treballades gràficament i més atemporals.
Poc després, Facebook, que també és propietària d’Instagram, va introduir les Stories als seus canals, amb poc èxit però en augment. Qui no se n’ha refiat mai fins a hores d’ara ha sigut Twitter, que potser pel fet de ser una xarxa més textual que no pas gràfica, no deu veure’n necessària la implementació.
Molts de vostès potser creuran que Microsoft no té cap xarxa social, i no és cert. Els de Redmond són propietaris d’una de les xarxes més importants que existeixen avui dia, LinkedIn, la plataforma social vinculada al món professional i acadèmic. Al ser una xarxa tant especialitzada, els seus usuaris no hi acostumen a publicar-hi continguts, cosa que podria canviar perquè LinkedIn acaba d’anunciar que en breu els usuaris podran publicar-hi les seves pròpies Stories.
Veurem si en un nínxol de mercat històricament més formal que el d’altres xarxes socials aquestes publicacions curtes i informals hi tenen cabuda. Pel que sembla estarien pensades per mostrar la cara més humana de les empreses que operen a LinkedIn, cosa que, en la comunicació del segle XXI, és fonamental.