El Parc participa en vuit projectes Next GenerationUna solució d'IFR per a mútuesPresentat el Catalunya Rural HubTorrelameu redueix la formació amb porcs vius
El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida participa en vuit dels projectes que l’ajuntament de Lleida ha presentat per captar recursos dels fons Next Generation de la Unió Europea destinats a la recuperació econòmica. D’aquests vuit, en lidera dos.
Es tracta del Digital Innovation Hub del sector agroalimentari, pressupostat en 1,8 milions d’euros, i que busca la implantació tecnològica en l’àmbit de la producció agrària per aconseguir-ne el desplegament en el món rural. El segon projecte és l’optimització energètica i de sostenibilitat del complex de Gardeny, que suposaria una inversió d’1,6 milions dels fons Next Generation.
Els altres sis projectesen els quals participa són de digitalització de llocs de treball, IA aplicada als serveis d’informació, atenció al ciutadà, big data per convertir Lleida en una ciutat resilient, un pla de digitalització comercial i la bioeconomia circular de les dejeccions ramaderes i subproductes agroalimentaris. .
//
Unipresalud, Sociedad de Mutua Universal, empresa líder al sector de la prevenció de riscos laborals amb més de 750 treballadors, utilitza una solució de la lleidatana IFR per integrar totes les àrees de l’empresa i el control de tots els processos, en un sector en què la confidencialitat de la informació és especialment vital. A través de la plataforma Microsoft Dynamics AX, IFR va desenvolupar i dissenyar mòduls adaptats per a les necessitats de totes les àrees de negoci de l’empresa, des de l’àrea tècnica i mèdica de salut laboral a la relacionada plenament amb el client i la seva protecció de dades.
Amb aquesta implementació, Unipresalud ha pogut establir una millor comunicació amb el client final i li ha aportat una optimització de la rendibilitat general. A més, ara els clients tenen una millor percepció dels serveis que ofereix Unipresalud i ha ajudat a la seva consolidació.
.
El passat dilluns 19 d’abril es va presentar el Catalunya Rural Hub, projecte pilot per promoure la deslocalització parcial o indefinida de professionals digitals cap a entorns rurals i poc poblats de Catalunya. El projecte l’ha impulsat el Departament de Polítiques Digitals i el Mobile World Capital Barcelona, i és una iniciativa pionera que busca l’activació econòmica del pobles. La presentació es va fer a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, on es farà la primera prova, consistent a traslladar el lloc de treball habitual de diversos professionals durant una setmana per compartir
coworking
i experiències amb altres treballadors i corporacions. Amb els resultats obtinguts s’abordarà el desplegament en altres zones del país.
El Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), concebut en els seus inicis per a la formació i la investigació mèdica amb porcs, fa servir cada vegada menys exemplars vius per a l’experimentació i la formació. En el seu lloc, potencia l’ús de simuladors, de vísceres animals i de cadàvers humans. El motiu, segons el director del centre, Jorge Juan Olsina, és per la normativa europea cada vegada més restrictiva amb l’experimentació animal. Així, les pràctiques amb cadàvers humans ja suposen el 30% de l’activitat del centre. Per a Olsina, experimentar amb porcs és un bon model i assegura que al centre mai es veurà patir un animal.