Ens en podem refiar, dels resultats de Google?
Diuen els experts que l’ésser humà del futur tindrà el cap més petit perquè el cervell ja no necessitarà tant espai, ja que hi haurà certes qualitats que els humans del futur ja no necessitaran, com la memòria o la retenció de conceptes. Si ho tenim tot a un cop de cerca, en una base de dades mundial, per què memoritzar?
Avui ho busquem tot –majoritàriament–, a Google. Però ens dona la informació que busquem o la que ell consideri oportuna per als seus negocis i enriquiment? Què hi passa, a Google? Refaré aquesta pregunta perquè és evident que hi passen moltes coses.
Però com funciona, el cercador? Les pàgines web volen aparèixer a la part més alta possible, i si pot ser en la primera posició. No és en va, ja que ser primer o segon a Google pot significar fer-se ric o seguir sent pobre.
En xifres, aparèixer primer significa emportar-se el 35% dels clics, fer-ho segon, el 18%, i després, molles de pa i misèria. Així, s’utilitzen una sèrie de tècniques perquè les pàgines web hi tinguin una presència dominant.
És el que coneix com a SEO, paraules clau i paràmetres enllaçats entre ells per tal de ser el web que l’usuari cliqui. I què busquen, els que volen situar-se en primer lloc? Vendre productes.
Garantint la veritat? Això ja són figues d’un altre paner. .
Posem un cas concret. Busquem a Google saber quines són les millors marques de pantalons.
Els primers enllaços dels resultats, els més ben situats, ens donen noms de marques i pantalons concrets i la seva valoració, seguit d’un enllaç a la compra del producte, normalment a Amazon, i amb l’epígraf amagat de pàgina afiliada. És a dir, si la pàgina visitada aconsegueix que l’usuari acabi comprant a Amazon, s’emporta una part dels diners de la venda.
Torno a la pregunta inicial. Respon Google a la pregunta de quines són les millors marques de pantalons? No, respon segons l’enginy de les pàgines que tinguin una millor estratègia SEO i que miraran de vendre’ns els productes que els donin millor comissió.
Ens diran quines són les millors marques de pantalons? No. Llavors, ens en podem refiar, de Google? I si no ens en podem refiar, què els passarà als humans del futur que no necessitin memòria perquè ho tindran tot a un clic? .