SEGRE

2.0

Les connexions de veu o vídeo mitjançant Internet s'han incrementat un 23,3%

728297_1.jpg

728297_1.jpgSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La memòria del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) revela clarament alguns efectes de la pandèmia. Les primeres posicions en els serveis d’internet utilitzats segueixen sent per a la missatgeria, la cerca d’informació i el correu electrònic. Destaca el creixement de 7,1 punts percentuals del servei de cerca d’informació. Però el canvi més notori respecte a l’any anterior és la quarta posició que ocupen les trucades de veu o de vídeo, amb un creixement de 23,3 punts percentuals que permeten assolir una quota del 86,7%. Aquestes connexions via xarxa han estat tant per temes de treball com personals.

En la memòria del CTESC 2020 també es posa de manifest, en termes de dinamisme, un altre canvi destacat. Es tracta del creixement dels serveis de pel·lícules o vídeos sota comanda, que augmenten un 20,8 per cent, seguits amb menys intensitat per la banca en línia, amb 9,5 punts, les xarxes socials 9,5 i la música amb un increment que arriba al 6,5 per cent.

La recerca d’informació sobre temes de salut es troba al top ten de recerques durant el 2020, i arriba a representar el 74,5% de les que fan les persones que es connecten a les xarxes.Aquesta dada es repetirà amb tota probabilitat a la memòria corresponent a l’any 2021, encara en fase d’elaboració per part del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

La situació de la pandèmia que arrosseguem des de començaments del 2020 i que té tots els números de repetir-se a les dades del 2021 ha fet que les consultes en temes de salut a les xarxes augmentés en 9,1 punts percentuals, fet que ha provocat la dada esmentada anteriorment en el sentit que el 74,5 dels internautes, en algun moment donat o de forma reiterada, hagin buscat informació sobre temes de salut. A Espanya i a la UE no s’ha donat un creixement tan intens d’aquests serveis com en el cas concret català.

Pel que fa al big data, el 7,6% de les empreses de deu o més treballadors fan aquest tipus d’anàlisi. En aquest cas, també es constata un cert retrocés en el darrer any.

L’enquesta TIC de les empreses aporta dues novetats que són el mètode d’anàlisi i la compravenda de dades. Respecte del mètode, el més estès és l’aprenentatge automàtic. En relació amb la compravenda de dades, s’observa que un 7,7% de les empreses que fan big data han venut o van donar accés a dades pròpies.

tracking