SEGRE
La reduflació a les xarxes

La reduflació a les xarxesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Que hi hagi inflació econòmica significa que, entre moltes altres coses, els productes de la nostra cistella de la compra augmentin de preu, cosa que no fan els salaris, que no poden suportar tant augment de cop. Ara, amb conseqüències de la guerra a Ucraïna com l’augment del costos de l’energia, del transport o de matèries primeres, hi ha hagut una inflació històrica al nostre país. És per això que, amb el poder adquisitiu de les persones en caiguda lliure, i el cost de les matèries primeres en augment, les grans marques opten per no fer repercutir l’augment del cost de fabricar el producte als consumidors, és a dir, no augmentar el preu dels productes, si no reduir-ne la quantitat de forma amagada o al més subtil possible. Evitar de totes les formes possibles que el consumidor noti una pujada de preus i canviï de marca. Aquest moviment es coneix com a reduflació, i l’Organització de Consumidors i Usuaris, l’OCU, alerta que les marques han reduït el pes dels productes de mitjana entre 5 i un 10%. Diu l’OCU que és una estratègia tan lícita com enganyosa, ja que es fa d’esquena a la població.

Això no treu que nosaltres, els consumidors, podríem i hauríem de ser més crítics a l’hora de valorar els productes que comprem, revisant els preus i components o ingredients que porten, a fi d’evitar que aquest tipus de moviments de les empreses ens agafin desprevinguts.

Però si no tenim gaire temps per valorar ni revisar aquest tipus de coses, podem buscar-ho a la xarxa, on usuaris han estat denunciant l’augment de productes.

Així, a Twitter podrem buscar l’etiqueta #reduflacion per veure com usuaris denuncien el canvi de pesos dels productes que solen comprar. Hi veurem caixes de galetes que han perdut pes, patates que ja són lleugerament més petites que les que compràvem mesos enrere, i paquets de pa de brioix que ha passat de servir 28 llesques a servir-ne 26.

La setmana vinent seguiré parlant de la reduflació i com podem valorar i fer un seguiment dels preus vigents i històrics dels productes que solem comprar més.

tracking