SEGRE
On vas, Instagram?

On vas, Instagram?SEGRE

Creado:

Actualizado:

Comencem sèrie estiuenca, d’aquestes que en diuen fresquetes, fent un repàs de les principals xarxes socials que coneixem i utilitzem més a casa nostra. En diré On vas..., i miraré de desgranar el present i futur de cada una d’elles, segons les últimes notícies que n’hem tingut o la trajectòria que han portat els darrers mesos o anys.

Instagram, la gran xarxa, la preferida, la nena mimada de l’univers Zuckerberg fins que va perdre massa la visió amb el metavers. Com sigui, Instagram és la xarxa social més utilitzada, amb permís de TikTok, però una de les que més han acusat l’arribada de nous jugadors.

Comencem pel principi. Instagram era una xarxa social de fotografies que va comprar Facebook perquè li va veure potencial a nivell d’ingressos publicitaris.

Des de llavors, fent ús de la seva força, ha anat absorbint totes les tecnologies existents per tal de mantenir una posició de monopoli. La darrera i més notòria són els Reels, que imiten cada cop més els vídeos curts i verticals de TikTok.

Tant és així que Instagram acaba d’anunciar que deixarà de treballar amb la resta de vídeos i que els únics documents audiovisuals que permetrà seran els Reels. Adeu IGTV, adeu vídeos curts, adeu molta producció de moltes persones i empreses que han treballat amb Instagram.

Però on vas, Instagram? El seu esperit va en direcció als Reels, els vídeos curts que, i això és nou, no tenen en compte els nostres seguidors o amics, sinó que busca un mercat globalitzant, com TikTok, de manera que s’esforça més a aconsellar-nos Reels (o vídeos curts) de desconeguts que els dels nostres amics i coneguts. Dit d’una altra forma, vol crear-nos més vincles amb una mirada clara al metavers.

A això li hem de sumar el seu esperit notori de generar ingressos. Fa poc un usuari a Twitter feia un cronograma de les publicacions que havia vist a la seva pantalla principal d’Instagram.

Segons aquest usuari, en les primeres 15 publicacions només hi havia tres dels seus amics. La resta, com es poden imaginar, eren de desconeguts, publicitats o suggeriments de vídeos o categories a seguir.

Alerta, Instagram!

.

tracking