SEGRE

Ah, que Lleida també és referent en art i cultura digital?

Aprofitem que avui parlem de la intel·ligència artificial i del pes que tindrà en l'art del futur per mencionar un nou festival a Lleida que tracta d'això. Com l'anell al dit.

Ah, que Lleida també és referent en art i cultura digital?

Ah, que Lleida també és referent en art i cultura digital?SEGRE

Creado:

Actualizado:

INTANGIBLE. Festival d’art_tecnologia és el nom del nou esdeveniment cultural i audiovisual de la ciutat de Lleida, que té com a objectiu destacar els processos creatius en un ampli ventall de formes estètiques, i subratllar el fort vincle entre art i tecnologia.

Amb l’objectiu de convertir la ciutat en un laboratori de creació i aprofundir sobre l’acte creatiu es presentaran diferents activitats i projeccions relacionades amb l’art, la cultura i la tecnologia reunint propostes d’àmbit local, nacional, estatal i internacional. Instal·lacions artístiques, projeccions urbanes amb videomàping, actuacions en viu audiovisuals, conferències i tallers tindran lloc al voltant de temes variats com l’acte creatiu, l’ètica a la informàtica, videojocs, xarxes socials, Intel·ligència Artificial, l’algoritme en l’àmbit creatiu, la Intel·ligència Artificial en el procés de creació o els NFT són només algunes de les propostes que es podran veure del 27 d’octubre al 6 de novembre del 2022 en diferents espais de la ciutat.

Aquest festival té un element característic, i és que per primer cop un esdeveniment cultural compta amb la col·laboració de la majoria d’agents culturals de la ciutat, del CaixaForum a la Fundació Sorigué, la Paeria, l’IEI, la Universitat de Lleida, la Panera o l’Escola d’Art Leandre Cristòfol, per citar-ne alguns. L’INTANGIBLE és dirigit pel doctor en Belles Arts Antoni Pinent, que destaca que “la voluntat és aprofundir en el misteri de la creació artística, a través de propostes d’última tecnologia i apropar-la a un públic heterogeni i ampli. Amb una mirada oberta al passat, present i futur”.

Cada una de les edicions d’aquest nou festival versaran sobre un element intangible, amb l’aigua i la idea de la seva intangibilitat com a eix vertebrador del primer INTANGIBLE. Així, una visita guiada vista des del cel amb dron de la canalització del riu Segre conduït per Olga Paz, un concert fluvial al riu Segre a càrrec de la creadora Agnès Pe o un videomàping desenvolupat per Telenoika que versarà sobre el 40è aniversari de la riuada a Lleida són tres de les activitats previstes que giraran entorn d’aquest eix temàtic.

Així mateix, també hi haurà convidats internacionals. En aquesta primera edició serà l’artista britànica Vicki Bennett / People Like Us, amb triple presència a Lleida: en format expositiu on podrem endinsar-nos al seu univers creatiu, amb una conferència al CaixaForum i posteriorment una performance audiovisual en viu a l’Espai Orfeó.

Aquest número de Vint-i-dos parla de la Intel·ligència Artificial, i el festival INTANGIBLE també ho farà. Concretament amb les conferències L’algoritme, imatge, truc i entreteniment, que ens ajudarà a entendre com funcionen aquestes eines de creació intel·ligent i quins són els seus límits, o la xerrada de Rosa Gil sobre l’ètica en els videojocs i les xarxes socials. Però segur que la IA serà present en la majoria de la vintena d’activitats d’aquest festival que barreja l’art i la cultura amb la tecnologia.

tracking