SEGRE

2.0

Vilma Montoliu: “Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim”

Vilma Montoliu: “Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim”

Vilma Montoliu: “Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim”V.M

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Reconeix que les xarxes han estat una plataforma fonamental en el desenvolupament de la seva professió. Vilma Montoliu té 25 anys i a més de llicenciada en Història de l’Art, és coach especialitzada en meditació i en la gestió de les emocions.

En total té uns 15.000 seguidors a les xarxes on, des de diversos vessants, orienta els internautes sobre com fer meditació per tal d’omplir el dia d’energia positiva. Ara ha tret el llibre Meditar dona vida, amb Rosa dels Vents.

En uns temps tan convulsos en què sempre anem tots amb pressa, creu que hi ha temps per a la meditació? I tant! Precisament, com més difícil és trobar el temps per meditar més falta ens fa.

Vostè afirma al seu llibre que amb la meditació es viu més feliç. I proposa, per exemple, meditar a la dutxa o mentre s’estén la roba. Al metro o al bus es pot meditar? Per descomptat. De fet en el llibre s’explica com aprofitar la logística domèstica per meditar. Qualsevol moment es pot convertir en una meditació. La intenció del llibre és donar-te moltes idees perquè siguis on siguis puguis crear la teva pròpia meditació.

A la feina també? Tinguis la feina que tinguis, pots aprofitar per meditar.

Realment, què és meditar? Abstreure’s del que tens al davant? Tenir una mena de moments zen durant el dia...? Meditar no és deixar la ment en blanc ni abstreure’s. De fet, és el contrari.

Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim. Quan ens aturem i no ens distraiem, per exemple, amb el mòbil o amb la tele, ens adonem de tot el que ens està passant. Amb la meditació aconseguim separar-nos dels nostres pensaments i emocions per esdevenir-hi mers observadors i aconseguir viure lliurement.

Ara ha tret un llibre, però les xarxes han estat una mena de plataforma. De mena de plataforma res, han estat LA plataforma. Penso que cada vegada més es comprèn la feina que hi ha darrere de les xarxes i es valora.

Com va començar? Vaig començar sense cap intenció. Vaig penjar un parell de meditacions a YouTube il·lustrades per mi mateixa i els vídeos van començar a sumar visualitzacions i els meditadors m’escrivien missatges animant-me a fer-ne més. Vaig crear els dos podcasts i vaig professionalitzar l’Instagram, fins a crear La Comunitat de Creixement Personal més gran en català.

Quantes meditacions ha penjat? En tinc publicades més de 120, quasi 70 capítols de Ca la Vilma en podcast i unes 500 publicacions a Instagram.

Creu que les xarxes són un bon lloc per aprendre a meditar? Qualsevol indret pot ser bo per meditar i les xarxes socials, també. Hem d’aprendre a tenir una ment oberta i moderna.

Vostè proposa meditar amb els fills. Com es convenç un adolescent de fer meditació amb els pares? No l’has de convèncer. L’hàbit de la meditació és com qualsevol altre. Si vols que els teus fills tinguin l’hàbit de la lectura, t’han de veure llegir. Així les coses es naturalitzen. El mateix passa amb la meditació. Si et veuen meditar i en parles amb naturalitat és una llavor plantada. Tard o d’hora ho voldran experimentar.

Vilma Montoliu: “Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim”

Vilma Montoliu: “Meditant ens adonem de tot el que ens passa pel cap i de tot el que sentim”V.M

tracking