SEGRE

Albert Cortasa “El projecte Music Meetings em permetrà compartir reptes amb altres creadors”Exploten, els patinets?

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El jove músic lleidatà Albert Cortasa iniciarà en breu un projecte musical anomenat Music Meetings, pel qual serà essencial la utilització de xarxes com Instagram, Spotify o Youtoube. L’Albert és productor musical i es va graduar a Berklee College of Music.

Comenta que ha tingut la sort de poder tocar amb formacions musicals com Muntband, Deskontrol, The Targarins, Bredda, Fauna, Pinut o Kelly Isaiah, entre altres.En què consisteix el projecte de Music Meetings? Meeting sorgeix de la necessitat constant que tinc de seguir evolucionant a nivell musical, i unir-se amb altres artistes és una forma de créixer. És per això que vaig decidir crear aquest projecte, per forçar-me a treballar de diferents maneres, amb diversos estils musicals.

Music Meetings al final es tracta de fer una “reunió” musical amb artistes de diferents gèneres, països i disciplines on jo com a productor ofereixo una base instrumental, l’artista compon la lletra i com a resultat en surt una cançó. És durant aquest procés quan es forma una sinergia i ens impregnem les dos parts d’idees i de maneres de treballar noves.

També intentem sortir de la nostra zona de confort, tant a nivell estilístic com a nivell líric. Quina importància tindran les xarxes en el desenvolupament del Music Meetings? La importància de les xarxes socials i les plataformes de streaming és essencial en aquest projecte, ja que és l’ única forma de poder contactar amb els nostres oients, especialment en produccions internacionals.

Quines són les xarxes més idònies per al projecte que vol posar en marxa? Principalment dos. Per una banda, Instagram, per donar tota la informació als oients sobre la nova música que sortirà, i Spotify, plataforma mitjançant la qual la gent podrà escoltar el resultat final de les Music Meetings.

A Youtube també traurem un vídeo per acompanyar visualment el projecte. Que vol aconseguir amb el Music Meetings? L’objectiu de les Music Meetings és el creixement professional, obrir les portes a artistes per poder formar part del meu perfil on s’acabaran unint cançons estilísticament molt diferents.

I que l’oient pugui descobrir nous talents de manera ràpida.Cóm es treballarà tècnicament el projecte. Tot es farà en xarxa? El primer que faig és una presa de contacte amb l’artista, en el cas de creadors propers a la meva residència (Alcoletge) intento que sigui presencial, per empapar-me de l’essència de l’artista, les seves inquietuds… En el cas dels talents més llunyans, residents a València, Madrid, Argentina o Colòmbia el primer contacte es fa via telefònica, o mitjançant una videotrucada.

Un cop sé que és el que mou l’artista i veig clars els seus punts forts em poso a treballar en una base instrumental. Un cop tinc una primera referència amb una estructura clara i un estil definit ho comparteixo amb l’artista.

Si és necessari, fem alguna petita variació i el lletrista es posa a escriure el text de la cançó. Després, simplement fem una sessió d’estudi.

A quants seguidors vol arribar a través de les xarxes socials? Doncs com he dit al principi, la finalitat és merament d’aprenentatge personal. Sí que és cert que darrere hi ha un treball de màrqueting molt important.

Però no m’he posat cap fita a nivell de reconeixement a les xarxes socials. Tot dependrà de com es vagi desenvolupant el projecte.

Fa unes setmanes un vídeo de l’explosió de la bateria d’un patinet elèctric al metro de Barcelona va fer la volta al món.

No només va provocar l’impacte visual de la mateixa acció, sinó que també va provocar un canvi de normativa referent a la presència dels patinets al transport públic, que ha comportat la seva prohibició, fins a nova ordre, al metro, als autobusos, tramvies, Rodalies i Ferrocarrils. A Lleida aquesta mesura afecta els busos interurbans.

Es tracta d’una mesura polèmica, ja que molts usuaris l’utilitzen, o utilitzaven, amb combinació de trajecte amb transport públic. Ara hauran de triar una cosa o l’altra.

Però anem al gra: ens pot explotar el patinet, a casa nostra o mentre el conduïm lliurement? Per norma general no.

Però pot passar. És per això que els especialistes han anat donant recomanacions al llarg d’aquestes setmanes, com evitar carregar-los durant tota la nit o mantenir-lo a la xarxa elèctrica un cop ha assolit el 100% de la càrrega, modificar les bateries o canviar-ne els connectors, evitar donar cops a les bateries, o utilitzar els carregadors originals.

Tampoc es recomana netejar el patinet amb aigua a pressió, i evitar posar-lo a carregar amb la bateria molt calenta. Una altra recomanació és que, si mai tenim un cop o una caiguda, un professional revisi l’estat de la bateria del patinet, per descartar qualsevol anomalia que pugui acabar amb un incendi.

El cas és que els fabricants, per optimitzar la mida i rendiment dels patinets, han optat per compactar-les, fent-les més propícies a alliberar-se violentament. Per això cal també adquirir patinets elèctrics de marques de confiança.

Segons els experts, a més, els patinets que han acabat explotant ho han fet per, sobretot, haver-ne canviat les propietats –haver forçat la càrrega, fer-ho amb fonts d’energia massa potents, o canviar la capacitat de càrrega–, i reiteren que les explosions no són un fet comú.

Això sí, en cas d’explosió, el foc és, per les seves característiques, de difícil extinció i altament contaminant.

És un tema molt més seriós del que podem pensar.

tracking