SEGRE

Contaminació atmosfèrica entre els Alps i les grans 'città' italianes

La pintoresca, bonica i agrícola vall del Po, situada al nord d'Itàlia, s'enfronta a un desafiament ambiental persistent: la contaminació de l'aire.

Contaminació atmosfèrica entre els Alps i les grans 'città' italianes

Contaminació atmosfèrica entre els Alps i les grans 'città' italianes - REDACCIÓ XXII

Publicado por
REDACCIÓ XXII

Creado:

Actualizado:

Aquesta imatge, capturada per la missió Copernicus Sentinel-3 el 29 de gener de 2024, mostra la boira que cobreix la vall del Po típica de la regió en aquesta època de l’any. Situada al nord d’Itàlia, és coneguda pels seus paisatges pintorescs i la rica història agrícola. Tanmateix, la regió també s’enfronta a un repte ambiental persistent: la contaminació de l’aire. 

Les condicions geogràfiques i meteorològiques úniques de la vall del Po contribueixen a les fluctuacions de la qualitat de l’aire, afectant la salut dels seus residents, i és que durant aquest període les partícules fines i gruixudes (PM2,5 i PM10) tendeixen a augmentar, mentre que durant els mesos d’estiu els seus habitants pateixen elevats nivells d’ozó, derivats de l’augment de la radiació solar i de la presència de precursors (òxids de nitrogen i compostos orgànics volàtils) emesos des de diverses fonts.

A la imatge, a banda dels Alps hi podreu localitzar Roma, Nàpols, Florència i Gènova; mentre que Venècia, la planúria del Vèneto, Torí i Milà queden amagats per aquest gran núvol de boira.

Titulars del dia

* camp requerit
Subscriu-te a la newsletter de SEGRE
tracking