SEGRE

Agricultura lidera un projecte europeu per potenciar la fertilització amb purins

El departament vol afavorir que els fems siguin fertilitzants tan usats com els químics

Jordà ha presentat a Lleida

Agricultura lidera un projecte europeu per potenciar la fertilització amb purinsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà ha presentat aquest dimecres a Lleida el projecte Life Agriclose, coordinat per la Generalitat i seleccionat per la Comissió Europea en la convocatòria Life 2017 per a iniciar-se enguany. Segons ha explicat la consellera, una de les iniciatives del projecte és potenciar la fertilització amb fems i purins d'explotacions ramaderes, afavorint l'ús d'aquests subproductes en cultius com ara els fruiters tot garantint-ne una aplicació segura des del punt de vista agronòmic, sanitari i ambiental. Així, el departament d'Agricultura assajarà l'aplicació de purins en tot el cicle dels fruiters de producció integrada, amb l'objectiu d'analitzar la possibilitat d'incrementar la superfície agrària en què els agricultors puguin utilitzar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants sense restriccions.

El projecte Life Agriclose, amb una durada 4 anys fins 2022 i un pressupost total de 2.189.704 euros, té la seva localització a Catalunya, Lombardia i Piamonte, i com a socis beneficiaris l’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Mas Badia, l’Ente Regionale per i Servizi all’Agricoltura e alle Foreste (ERSAF), i la Universita’ Degli Studi Di Torino (UNITO).

La consellera s’ha mostrat molt satisfeta d’haver obtingut aquest nou projecte europeu d’innovació i de millora del medi ambient, liderat pel Departament, que esdevé un pas endavant en els resultats assolits amb el projecte Life ‘Futur Agrari’, presentats a l’abril, i ha fet palesa l’excepcionalitat d’obtenir dos cops tan seguits els fons comunitaris que els fan possible. Jordà ha assenyalat que “la modernització del sector agrari ha fet que les explotacions cada cop siguin més grans i més tecnificades, però si no fem una bona gestió de fems i purins, es pot produir problemes ambientals de primera magnitud. Des de fa anys treballem de valent des del Govern català des de molts fronts per a garantir una activitat agrària ambientalment sostenible, i un d’ells és la innovació”, ha subratllat.

tracking