SEGRE

POLÍTICA AGROALIMENTÀRIA

PSOE i Podem pacten que vendre per sota de costos estigui prohibit

La llei de la Cadena Alimentària es votarà avui al Congrés després d'haver hagut de retardar-ne l'aprovació || Cada operador ha de garantir uns mínims

Imatge d’arxiu de ramaders llançant llet per protestar pels baixos preus.

Imatge d’arxiu de ramaders llançant llet per protestar pels baixos preus.SEGRE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El PSOE i Unides Podem van acordar ahir al Congrés la regulació per prohibir la venda a pèrdues en la reforma de la Llei de la Cadena Alimentària que avui dimecres s’enfronta a les seues votacions decisives abans de ser aprovada i enviada al Senat per completar-ne la tramitació. Els pagesos denuncien que la venda a pèrdues els posen contra les cordes, com ocorre en aquests moments amb la llet.

La reforma anava a ser aprovada la setmana passada però els grups de l’oposició van forçar retardar-la set dies, al no comptar amb algunes de les propostes del Govern per esmenar-la, entre aquestes la prohibició de la venda a pèrdues.

Acabar amb la venda a pèrdues és una de les demandes clau dels agricultors i ramaders

La setmana passada associacions agràries i patronals del sector van remetre als grups una carta exigint estendre la prohibició “a totes les baules de la cadena, inclòs el de la venda final”.La redacció acordada ara per PSOE i Unides Podem estableix que “cada operador [de la cadena alimentària] haurà de pagar a l’operador immediatament anterior un preu igual o superior al cost de producció de tal producte en què efectivament hagi incorregut o assumit l’esmentat operador” i que aquesta acreditació “es realitzarà conforme als mitjans de prova admesos en Dret”.

En el cas de la venda final d’aliments o productes alimentaris, els operadors “no podran aplicar ni oferir un preu de venda el públic inferior al preu real d’adquisició”, considerant com a venda deslleial l’incompliment d’aquest article.

No serà el cas de les vendes amb pèrdues d’aliments o productes “peribles que es trobin en una data pròxima a la seua inutilització sempre que es proporcioni informació clara d’aquesta circumstància als consumidors”.

Així mateix, el redactat que han pactat els dos partits del Govern també exclou “les ofertes conjuntes als obsequis als compradors” ja que, segons resa l’esmena, “en cap cas” aquestes ofertes “podran utilitzar-se per evitar l’aplicació” d’aquesta prohibició.

Finalment, l’acord contempla que “l’operador que realitzi la venda final del producte al consumidor en cap cas podrà repercutir a cap dels operadors anteriors el seu risc empresarial derivat de la seua política comercial en matèria de preus oferts al públic”.

tracking