SEGRE

MUNICIPIS RELLEUS A L?ALCALDIA

El PP es disposa a assumir l'alcaldia de Fraga

El candidat popular està per decidir però els edils de PAR, Cs i Compromís es consideren gairebé descartats || Les quatre formacions inicien reunions per destituir l’alcalde socialista i formar un nou govern

Cartells i una pancarta contra la destitució de l’alcalde de Gimenells ahir a l’ajuntament.

Cartells i una pancarta contra la destitució de l’alcalde de Gimenells ahir a l’ajuntament.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP es disposa a assumir l’alcaldia de Fraga mitjançant una moció de censura al costat de Cs, PAR i Compromís (CxF) contra l’actual primer edil, el socialista Miguel Lapeña, després que aquest no superés dijous la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos (vegeu SEGRE d’ahir). Els grups que impulsen la censura van iniciar ahir a la nit reunions per preparar-la i van afirmar que encara no tenen candidat. Tanmateix, els dos regidors de Cs i PAR es consideren pràcticament descartats. A l’edil d’aquesta última formació, Francisco García, li van oferir ocupar el càrrec i el va rebutjar. Per la seua part, el regidor de CxF, Ángel Cabrera, va afirmar que només es postularà si cap membre del grup popular no està disposat a ser el nou alcalde.

El PP té sis edils a l’ajuntament de Fraga i els populars no donen per fet que l’exalcalde i cap de llista a les eleccions del 2015, Santiago Escándil, sigui el candidat per rellevar Lapeña; ni tampoc que no ho sigui l’actual portaveu del grup municipal, Amadeo Sampietro. En qualsevol cas, els partits a l’oposició van explicar que l’acord per a un nou govern passarà perquè totes les decisions s’adoptin per unanimitat dels quatre grups que preparen la moció de censura. Això limitaria el marge d’actuació del futur primer edil i l’obligaria a obtenir el consens dels seus socis de govern. Per la seua part, Lapeña va avançar que té intenció d’esperar que els quatre grups a l’oposició registrin la moció de censura en el termini d’un mes des del rebuig de la qüestió de confiança. Si això succeeix, va apuntar, estudiarà alternatives de diàleg per evitar el seu cessament.

El PSC ha demanat un ple per nomenar el nou edil, necessari per a la censura contra l’alcalde

“No m’aferro a la butaca”, va puntualitzar, i va insistir que es va exposar a la moció de confiança davant de la necessitat de tirar endavant els pressupostos del 2018 sense comptar amb prou suports entre la resta de partits.

Si aquest renuncia a entrar al grup socialista i passa a ser adscrit, el seu vot i els dels quatre membres del PDeCAT permetrien rellevar Pérez. La llei antitransfuguisme estableix que els vots del grup al govern no es comptabilitzen a l’hora de censurar un alcalde.

Cartells contra la destitució de Dante Pérez

La façana de l’ajuntament de Gimenells va aparèixer ahir coberta de cartells enganxats a les parets en protesta per la moció de censura que socialistes i PDeCAT preparen contra l’alcalde, Dante Pérez, després de deixar el PSC i presentar-se a les eleccions del 21-D com a número dos del PP. Als rètols podia llegir-se frases com “Dante Alcalde”, “La gestió de l’ajuntament és impecable” i “No volem moció de censura”, mentre que una pancarta a l’exterior exhibia el lema “No a la moció”. Aquesta protesta arriba quan el PSC ha sol·licitat ja un ple perquè el nou edil que substituirà al dimitit Vicente Sáez prengui possessió del càrrec. Podria celebrar-se el 27 de març.

tracking