SEGRE

Una tromba d'aigua inunda Balaguer

Més de 39 litres per metre quadrat en només 24 minuts desborden carrers i places

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un aiguat que va descarregar ahir a la tarda més de 39 litres a Balaguer en tan sols 24 minuts va causar importants danys i desperfectes al centre històric de la capital, on es van inundar baixos, comerços i pàrquings. La forta tempesta va coincidir amb les obres que es porten a terme del carrer Botera, i va arrossegar tota la grava de la via fins a la part baixa de la plaça Mercadal i va tapar tots els embornals d’aquesta zona. La virulència amb què l’aigua va traspassar la zona de la Banqueta, via paral·lela al punt on es va desbordar, va atrapar un vehicle que va quedar parcialment submergit i li va ser impossible avançar.

La força de l’aigua va negar més d’una dotzena de baixos i comerços del carrer Avall i la mateixa plaça Mercadal, on va causar nombrosos danys materials.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que la grava del carrer Botera va formar una petita presa al davant del passatge Gaspar de Portolà que va bloquejar el pas del cabal i l’aigua va entrar als edificis de la part més baixa de la plaça. A més del centre històric, l’aigua també va causar danys a la piscina coberta, on va quedar inundada la sala de màquines i va danyar els motors de la infraestructura.

El primer edil va assenyalar que l’equipament estarà una setmana tancat per l’afectació. El carrer Urgell, una de les principals vies d’accés a Balaguer, també es va veure afectat i durant una bona estona la cruïlla amb el carrer Bellcaire (davant de l’institut) també va quedar tallat al trànsit per l’acumulació de l’aigua, segons va explicar l’alcalde, tot i que al voltant de les deu de la nit es va poder obrir a la circulació. 

LES CLAUS - Registre. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es van registrar a Balaguer 39 litres en 24 minuts. La pluja també va sorprendre a Vallfogona de Balaguer, amb 31,4 litres, així com Ponts, Artesa de Segre i la Baronia, on també va pedregar. - Equipaments. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va avançar que avui revisaran de forma més exhaustiva de la zona per comprovar danys i sanejar les possibles zones afectades, tant en vies com en equipaments.

El xàfec va negar carrers i baixos.

Una tromba d'aigua fueteja el centre de Balaguer i inunda comerços i pàrquingsItmar Fabregat

tracking