SEGRE

MUNICIPIS ENERGIA

Vilaller cobra 48.000 euros de la taxa a les línies elèctriques

Una de les primeres localitats a rebre el pagament de l’impost

Imatge d’arxiu del centre històric de Vilaller.

Imatge d’arxiu del centre històric de Vilaller.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vilaller va cobrar a mitjans d’aquest mes de maig 48.000 euros d’Endesa en concepte de l’impost pel pas de les línies elèctriques pel terme municipal, corresponent al període comprès entre el 2015 i el 2018. L’alcaldessa, María José Erta, va explicar que encara estan pendents del cobrament de la quantitat que van girar a Red Eléctrica, que ascendeix a 36.000 euros, 9.000 per cada any del mateix període. Els diners que han rebut des d’Endesa els destinaran a inversions, malgrat que Erta va assegurar que encara s’ha de determinar a quines actuacions es dedicarà. Així mateix, la primera edil va assegurar que ja han incorporat al capítol d’ingressos dels pressupostos municipals els 12.000 euros anuals que rebran des d’Endesa.

Vilaller és una de les primeres localitats de Lleida a cobrar aquesta taxa per les línies i altres infraestructures que travessen sòl públic. Cinc municipis més també preveuen cobrar-la. Són la Torre de Capdella, la Pobla de Segur, Llavorsí, Vall de Cardós i Aitona. Per la seua banda, el Pont de Suert elabora l’inventari de cada tram de línia elèctrica, que és el pas previ a cobrar la taxa.

L’ajuntament ja ha incorporat aquests ingressos als pressupostos municipals

El ple de la capital de l’Alta Ribagorça va aprovar recuperar la taxa a finals de març de l’any passat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul·les aquestes taxes, encara que el Suprem va avalar l’any 2017 que són legals.

tracking