SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Expectació a Tàrrega al buscar una 'càpsula del temps' sota la plaça Major

Les obres destapen un pou de maó on hi podria haver restes d’una inauguració

La retirada de la llosa de pedra va generar gran expectació entre els veïns per veure què hi havia sota.

La retirada de la llosa de pedra va generar gran expectació entre els veïns per veure què hi havia sota.SEGRE Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de la plaça Major de Tàrrega van despertar ahir expectació entre els veïns quan tècnics del Museu Comarcal van retirar una gran llosa de pedra sota la qual van trobar un misteriós dipòsit de totxo. El director tècnic del museu, Oriol Saula, va explicar que “quan van ubicar aquí la creu de terme, cap al 1955, hi va haver un acte inaugural en el qual suposem que van dipositar algun element commemoratiu. Si és així, l’objecte està enterrat i protegit”. Els operaris van començar a cavar ahir davant de la mirada dels veïns i seguiran avui.

Es tractaria d’una càpsula del temps, en la qual es dipositen objectes característics de la ciutat i fins i tot un diari del dia de la inauguració de les obres per deixar testimoni de l’acte per a la posteritat. La d’ahir és la segona sorpresa d’aquesta obra en pocs dies, després del descobriment de restes d’ossos humans sota la plaça.

D’altra banda, les entitats de Tàrrega van entregar ahir a l’ajuntament 500 firmes per demanar una audiència i un debat sobre la ubicació de la creu de terme. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va avançar que estudiaran què fer, si bé en una reunió recent amb experts es va optar per mantenir la creu a la plaça i cobrir la inscripció franquista de la peanya. El capitell de la creu que hi ha a la plaça és una rèplica de l’original, que està custodiat des de finals del 2013 al Museu per protegir-lo, ja que data dels anys 1424 a 1436. D’altra banda, les obres de la plaça van causar al matí una avaria en un cable de mitjana tensió que va deixar 3.900 abonats trenta minuts sense llum.

La retirada de la llosa de pedra va generar gran expectació entre els veïns per veure què hi havia sota.

La retirada de la llosa de pedra va generar gran expectació entre els veïns per veure què hi havia sota.SEGRE TÀRREGA

tracking