SEGRE

JORNADA ALIMENTACIÓ

Podem conrear carn?

Aliments produïts a partir de cèl·lules d’una ploma d’au i altres de personalitzats en funció de l’ADN del consumidor, propostes per alimentar la població mundial l’any 2050 || Els productes de proximitat, una altra alternativa que es va debatre en un jornada tècnica a Bellvís

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carn de pollastre ja es pot conrear. I és que una companyia nord-americana ha començat a fabricar els primers

nuggets a partir de les cèl·lules d’una ploma d’aquesta au. Serà sintètica i es produirà en un laboratori però és, definitivament, carn, amb una procedència que no ha implicat el sacrifici de cap animal. I representa tota una alternativa a l’alimentació del segle XXI, que espera que l’any 2050 la població mundial arribi als 9.700 milions de persones.

Però la carn conreada és només la punta de l’iceberg. L’alimentació del futur presenta tota una sèrie de novetats que ahir es van comentar a la jornada tècnica Reptes de l’alimentació del segle XXI: de la visió global a la local, que es va portar a terme al municipi de Bellvís organitzada pel departament d’Agricultura i l’ajuntament. Així, l’economista i responsable d’Innovació disruptiva a GBfoods, Clara Bartra, va explicar que el futur de l’alimentació obligarà a aprofitar més els recursos agrícoles, reduir el consum de carn roja i “reinventar” la naturalesa.

El primer punt serà possible gràcies a l’agricultura de precisió o la vertical o a través de cultius hidropònics (sense sòl agrícola). Segons va explicar Bartra, la reducció del consum de carn es deu al fet que el 40 per cent dels cereals del planeta es destinen a alimentar animals per al consum humà. “Es necessiten vint quilos de proteïna que ingereix aquest animal per convertir-lo en un quilo de proteïna per al consum humà.” A més, criar animals destinats a l’alimentació és una de les principals causes de l’escalfament global i la contaminació de l’aire i l’aigua.

La biotecnologia serà l’encarregada d’elaborar aliments amb els mateixos nutrients però sense l’ús d’animals, i més adequats per al consum. “La biotecnologia serà la nova medicina”, va remarcar. Inclourà carn conreada, batuts i snacks amb tots els nutrients necessaris, però també serà més personalitzada i permetrà elaborar dietes “en funció del nostre ADN”. Bartra també va remarcar que davant d’aquest panorama, l’agricultura de proximitat també serà rellevant, ja que “l’alimentació és tota una experiència que no voldrem perdre”.

Aquesta ha estat la segona jornada que ha acollit Bellvís, que organitza un cicle de trobades anuals dedicades a l’agroalimentació.

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.J.GÓMEZ

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.

La conferència es va portar a terme a la sala 1 d’Octubre de Bellvís.J.GÓMEZ

tracking