SEGRE

Confisquen a Lleida una nau a una de les bandes més especialitzes en robatori de cotxes

L’organització, desmantellada amb 22 detencions, tenia centres de desballestament en unes altres sis províncies

Imatge de material comissat en l'operació.

Confisquen a Lleida una nau a una de les bandes més especialitzes en robatori de cotxesGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Madrid, amb la detenció de 22 persones, una de les bandes més especialitzades en el robatori i desballestament de vehicles, que distribuïa peces a més de 200 punts autoritzats de tot Espanya i a la que s’han intervingut 32 cotxes preparats per desmuntar. Així mateix, s’han confiscat nou naus ubicades a les províncies de Madrid, Toledo, Àvila, Saragossa, Lleida, Barcelona i València un total de 150 vehicles desballestats i milions de peces pertanyents a més de 650 cotxes, tot això valorat en més de dos milions d’euros.

El tinent coronel Benito Monzón, cap de l’Agrupació de Trànsit de Madrid, ha informat aquest dijous sobre la denominada Operació Olivum juntament amb general José Berrocal, cap de la Primera Zona de la Guàrdia Civil, i el coronel Diego Pérez de los Cobos, màxim responsable de la Comandància madrilenya.

Entre els 22 arrestats hi ha experts en la sostracció de cotxes, en desballestament, en transport i en distribució de les peces, en falsificar documents -diversos detinguts són responsables de dos gestories- i també en receptar o rebre el robat. Alguns eren grans especialistes en l’obertura de cotxes amb avançats sistemes que compraven al mercat negre rus i búlgar. D’aquesta manera l’organització funcionava "gairebé com una empresa" i era "del millor o el millor d’aquest mercat il·legal", segons han precisat els investigadors, que han subratllat que robaven per les nits i a la tarda següent ja tenien desmuntat el vehiclem van robar peces per encàrrec dels seus "clients", als quals servien en pocs dies, o bé aprofitaven accidents per oferir a les seues víctimes més diners que el que els donava l’assegurança.

La investigació va començar el maig de 2018, quan l’agrupació de Trànsit madrilenya va detectar un augment en el nombre de vehicles robats i al comerç de les seues peces, i els agents van comprovar que es tractava d’una organització estructurada i "molt professional", segons Monzón. Els seus membres sostreien sempre de nit -de dia portaven una vida aparentment normal-, sobretot en poblacions de l’extraradi de Madrid i també a Toledo i Àvila

Deixaven "refredar" els cotxes en carrers no molt llunyans per veure si els trobaven els agents i, si no era així, els especejaven en poques hores i els venien a tallers o desballestaments legals de tot Espanya, amb la connivència d’aquests, que en ocasions eren els que els demanaven que robessin peces concretes. Així, tenien nou centres d’especejament a set províncies.

Dos gestories s’encarregaven de completar el treball, falsificant documents i tancant així un feina que liderava un home espanyol d’uns 30 anys conegut com "El gitano", que compta amb nombrosos antecedents policials i que tenia com a lloctinent un altre home especialitzat ara en aquest negoci però que compta amb dos condemnes per homicidi, han precisat fonts de l’institut armat.

La Guàrdia Civil va culminar l’operació -tot i que encara es considera oberta per localitzar a més implicats- a finals del mes de febrer, quan va practicar 32 registres en naus, tallers i desballestaments de set províncies, en els quals va recuperar 32 cotxes encara no desballestats, 150 de desballestats i milions de peces de més de 650 vehicles. S’han trobat peces de cotxes sostrets per aquesta organització a Andorra, França, Alemanya, Suïssa, Suècia i Dinamarca. Els arrestats són vint homes i dos dones d’entre 24 i 70 anys, tots amb nombrosos antecedents.

tracking