SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

El CAP i el pavelló de Pardinyes, desbordats

Els veïns reclamen ampliar aquests equipaments i esperen el pla de l’estació

Vista de part de l’avinguda Tortosa, on és el pavelló, i l’inici de la rambla Corregidor Escofet.

Vista de part de l’avinguda Tortosa, on és el pavelló, i l’inici de la rambla Corregidor Escofet.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tranquil·litat és una de les claus de Pardinyes, segons destaquen molts dels seus veïns, així com el fet de disposar d’equipaments educatius i esportius. Així mateix, la construcció està repuntant amb diverses promocions en marxa que faran créixer més el barri, que ja és dels més grans de Lleida. El president de l’organització de veïns de Pardinyes, Rafa Fernández, subratlla que falten qüestions per millorar, com el pla de l’estació, que veu “fonamental”. Va assenyalar que falta prolongar el cobriment de les vies del tren, que acaba a Comtes d’Urgell, per guanyar zona de passeig i va recordar que reivindiquen que un tram del carrer Girona sigui per a vianants a les hores d’entrada i sortida del col·legi.

Assegura que el pavelló municipal “s’ha quedat petit” per l’augment d’equips esportius de bàsquet, handbol i futbol sala al barri, sobretot femenins. Va indicar que alguns clubs no poden créixer més per falta de espai i horaris al pavelló, o bé s’han d’entrenar fora del barri. Per això, el dirigent veïnal proposa a la Paeria cobrir la pista que hi ha al costat del col·legi Riu Segre per poder aprofitar-la com a espai polivalent, tant per a activitats esportives com per a espectacles. Com a alternativa, encara que més cara, planteja construir un altre pavelló.

Demana més ajuts institucionals per evitar el tancament d’establiments i incentivar el comerç

Així mateix, reclama l’ampliació del CAP de Balàfia-Pardinyes-Secà “perquè està col·lapsat”, o bé l’edificació d’un altre. “S’ha quedat obsolet i petit”, va remarcar. Veu “primordial” una residència per a la gent gran del barri, bancs a la plaça Miquel Costa i una millora de la zona de l’estany al costat de les comportes de Pardinyes.

A més, Rafa Fernández veu necessari més aparcament dissuasiu al barri, sobretot per donar servei al mercadillo dels dissabtes. Explica que “hi ha paradistes que no hi van perquè no troben on aparcar”. Considera també que falta enllumenat en alguns carrers, situació que “provoca inseguretat”, i denuncia incivisme en algunes zones.

Des del punt de vista del comerç, el barri està ara “igual o pitjor” que fa quatre anys, segons el president de l’Associació de Comerciants i Industrials de Pardinyes, David Membrilla. Opina que les institucions no donen prou suport al sector per evitar el tancament d’establiments. Reconeix que hi ha ajuts al teixit empresarial, però creu que “en calen més de directes perquè, quan les demanes, potser ja no queda pressupost”, argumenta.

Apunta que “hi ha més feina, però no gràcies a l’ajuntament ni a la Generalitat”. Critica també la zona blava del carrer Roger de Llúria i el fet que la Paeria “no ajudi a pagar els llums de Nadal per incentivar el comerç”.

tracking