SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un jove de vint anys de Fraga al saltar d'una cascada a Burgos

La víctima, que passava el dia amb uns amics, va morir ofegada al no poder sortir de l’aigua || Podria haver-se atrapat amb una pedra o colpejar-se amb una roca

Els bussejadors de la Guàrdia Civil van localitzar el cos sense vida del jove dissabte a la tarda.

Els bussejadors de la Guàrdia Civil van localitzar el cos sense vida del jove dissabte a la tarda.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de vint anys de Fraga va morir dissabte després de llançar-se a l’aigua des de la cascada de Pedrosa de Tobalina, a Burgos. La Guàrdia Civil va rebre l’avís a les 12.50 hores, a través del 112, en què alertava que un jove s’havia llançat a l’aigua des de dalt de la cascada, amb una altura de dotze metres, que forma el riu Jarea al seu pas per la localitat burgalesa i no havia sortit a la superfície. El jove, que estava estudiant a Burgos, havia anat a la zona en companyia d’uns amics per passar uns dies de vacances. Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil de Burgos, dels Bombers i d’Emergències Sanitàries, que també van activar un helicòpter. Tanmateix, els efectius d’emergències van tardar hores a poder localitzar el cos del jove a causa que l’aigua del riu era tèrbola i fosca i que el curs del Jarea té una profunditat d’uns deu metres.

El rescat es va deixar a càrrec dels bussejadors de la Guàrdia Civil, que van iniciar els treballs per rastrejar el fons del riu i provar de localitzar el cos, que van trobar a les 18.30 hores. Per la seua banda, els agents van acordonar la zona i van vigilar les vies d’accés per impedir l’entrada de turistes, ja que és una zona molt freqüentada en aquesta època de l’any.

Encara que es desconeixen les causes del succés, mitjans de comunicació de la zona van assenyalar que no es descarta que el jove morís ofegat al no poder sortir de l’aigua després de quedar-se atrapat amb una pedra. També apuntaven que una altra hipòtesi que s’estudia és que la víctima rebés un cop contra alguna roca sota l’aigua que el deixés inconscient. Es tracta de la segona víctima mortal a la cascada de Pedrosa de Tobalina en el que va d’any. L’1 de juny passat també va morir-hi un home, de 48 anys, que va patir un tall de digestió mentre es banyava. A més, l’any passat, segons van informar els mitjans de la zona, també es va registrar un ferit a la mateixa zona, un altre jove que es va llançar des de dalt de la cascada. El succés va revifar la polèmica sobre les mesures de seguretat d’aquest indret, ja que està prohibit llançar-se des de la cascada, que té una caiguda de dotze metres d’altura, però no banyar-s’hi.

tracking